Logo

Οδομαχίες στην Κερατέα



 
 

odomaxies_keratea_6-1-2011Άγριες σκηνές με ΜΑΤ να εφορμούν με χημικά, τη λεωφόρο Λαυρίου να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, πολίτες να εισβάλλουν στην Τροχαία με βρισιές και στη συνέχεια να πολιορκούν αστυνομικό τμήμα πετώντας βόμβες μολότοφ κατέγραψαν οι κάμερες χθες το βράδυ στην Κερατέα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που εδώ και ημέρες βρίσκονται σε «εμπόλεμη» κατάσταση, αντιδρώντας στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ, καταγγέλλουν ότι χθες το βράδυ οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους κατοίκους να κινηθούν στη Λεωφόρο Λαυρίου ρίχνοντας προς το μέρος τους χημικά και νερό υπό πίεση.

Οι κάτοικοι, όπως παραδέχονται, απάντησαν με πετροπόλεμο και μολότοφ και υποστηρίζουν ότι ορισμένοι αστυνομικοί προέβησαν σε πράξεις βανδαλισμού με…θύματα τα αυτοκίνητά τους, που ήταν παρκαρισμένα στην άκρη της Λεωφόρου Λαυρίου και στα τριγύρω χωράφια.

Όπως λένε οι κάτοικοι βρήκαν τα αυτοκίνητά τους με χαραγμένες λαμαρίνες, σπασμένους καθρέπτες, σπασμένα παρμπρίζ και βαθουλώματα που ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι προέρχονταν από χτυπήματα κλομπ.

Επιπλέον, υποστηρίζουν και πάλι οι κάτοικοι, οι άνδρες της Τροχαίας Κερατέας βρήκαν την ώρα μέσα στο χαμό, να μοιράσουν κλήσεις και να αφαιρέσουν πινακίδες από αυτοκίνητα.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Περίπου 300 αγανακτισμένοι κάτοικοι εισέβαλαν στη Διεύθυνση Τροχαίας Κερατέας ζητώντας να τους επιστραφούν οι πινακίδες και όταν άκουσαν το «όχι» από τους ένστολους άρχισαν να καταστρέφουν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη διεύθυνση ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος Κερατέας, το οποίο δέχθηκε την μήνη των συγκεντρωμένων, οι οποίοι πετούσαν βόμβες μέσα και έξω από το κτίριο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τις «μάχες» της Κερατέας.

                           

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις