Logo

Απαλλακτικό βούλευμα για Βουρλούμη-Ιωαννίδη



 
 

boyrloymis_27-9-2011Το Συμβούλιο Εφετων της Αθήνας απάλλαξε με βούλευμά του, από το κακούργημα της απιστίας από κοινού, τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη και τον πρώην διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του Οργανισμού Γιώργο Ιωαννίδη.

Το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο, συγκεκριμένα, ανέτρεψε το πρωτόδικο βούλευμα (του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας) που είχε αποφανθεί υπέρ της παραπομπής σε δίκη των κ.κ. Βουρλούμη και Ιωαννίδη για την υπόθεση των υπερτιμημένων συμβάσεων του ΟΤΕ.

Μάλιστα, πριν εκδόσει την απαλλακτική κρίση του, είχε κάνει δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για αυτοπρόσωπη εμφάνιση των δύο κατηγορουμένων ενώπιόν του και άκουσε τις υπερασπιστικές απόψεις τους.

Τελικά, αξιολογώντας το υλικό της δικογραφίας αποφάνθηκε με το βούλευμά του ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ικανές για να φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και για το λόγο αυτό διέταξε την απαλλαγή των κ.κ. Βουρλούμη και Ιωαννίδη.

Σημειώνεται, ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας είχε κρίνει ότι το τίμημα των 130 εκατομμυρίων ευρώ για τις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης του ΟΤΕ , που είχαν υπογραφεί την περίοδο 2003-2007 με τις εταιρείες INΤΡΑΚΟΜ - SIEMENS - ANKO για τη συντήρηση των δικτύων, ήταν πολύ υψηλότερο αυτού που είχε δικαιολογήσει η αρμόδια διεύθυνση του Οργανισμού.

Το πρωτοβάθμιο συμβούλιο είχε απαλλάξει από την κατηγορία επτά μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ κρίνοντας ότι ποινική ευθύνη για την υπόθεση είχαν μόνο οι κ.κ. Βουρλούμης και Ιωαννίδης, τους οποίους και παρέπεμπε στο εδώλιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις