Logo

Στη φυλακή οι κινέζοι που δεν προσέχουν τους γονείς τους !



 
 

absurd_law_7-1-2011Νέο νόμο σκέφτεται  να θέσει σε εφαρμογή το καθεστώς της Κίνας, που  θα υποχρεώνει τα τέκνα να φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα τιμωρούνται με την ποινή της φυλάκισης!

Σύμφωνα με το νέο αυτό νομοσχέδιο, οι συνταξιούχοι που δεν θα  λαμβάνουν φροντίδα από τα παιδιά τους, θα έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο δικαστήριο. 

Κατά τον παραδοσιακό Κινέζικο πολιτισμό, η φροντίδα των ηλικιωμένων γονιών από τα παιδιά, αποτελεί ηθική υποχρέωση, αν και η επαγγελματική πίεση και η αυξανόμενη μετανάστευση των τελευταίων ετών, έχουν αποδυναμώσει τους οικογενειακούς δεσμούς.

Αν ο νόμος ψηφιστεί τελικά, τα παιδιά μπορούν να έρθουν αντιμέτωπα με μεγάλα πρόστιμα ή ακόμα και με ποινή φυλάκισης αν τον αγνοήσουν και δεν φροντίσουν σωματικά και πνευματικά τους ηλικιωμένους γονείς τους.

Οι Κινέζοι ωστόσο, ήδη παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τις απαιτήσεις των συνεχώς αυξανόμενων δημογραφικών, καθώς το ένα όγδοο του πληθυσμού της Κίνας είναι άνω των 60 ετών, εκ των οποίων οι μισοί και περισσότεροι μένουν μόνοι τους.

Ο Γου Μινγκ, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή γίνεται με έναυσμα την τροποποίηση του νόμου του 1996 για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ηλικιωμένων.

«Σύμφωνα με την τροποποίηση αυτή, οι ηλικιωμένοι γονείς θα μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο αν τα ενήλικα παιδιά τους δεν τους επισκέπτονται ή δεν περνάνε αρκετό χρόνο μαζί τους», δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Και προσέθεσε: «Στο παρελθόν, τέτοιου είδους υποθέσεις μπορεί να μην γίνονταν καν δεκτές από τα δικαστήρια, αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Ωστόσο, ένας Κινέζος δικηγόρος, ο Κιάν Ζούν, υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος θα είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί: «Θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ηθική παιδεία από το να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να κάνουν κάτι υπό την απειλή του νόμου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις