Logo

Συνελήφθη στον Έβρο Γερμανός δημοσιογράφος



 
 

dhmosiografos_7-1-2011Γερμανός δημοσιογράφος εισήλθε με αυτοκίνητο σε παραμεθόριο και απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, χωρίς να έχει την απαιτούμενη ειδική άδεια από τις ελληνικές Αρχές και φωτογράφιζε αβέρτα ό,τι του τραβούσε την προσοχή!

Ωστόσο, η παρουσία του έγινε αντιληπτή το πρωί της Παρασκευής από έλληνες συνοριοφύλακες, που περιπολούσαν στην περιοχή Καστανέων – Ν. Βύσσας, στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης ( RABIT’s), οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Μόλις οι συνοριοφύλακες τον πλησίασαν, δήλωσε ότι ονομάζεται Jorg Uwe Heuer, ότι είναι 46 ετών και ότι εργάζεται για την καθημερινή εφημερίδα του Aμβούργου «Hamburger Abendblatt», του δημοσιογραφικού ομίλου «AXEL SPRINGER VERLAG» στον οποίο ανήκουν και η «DIE WELT», η «BILD-ZEITUNG» κ.α.

Ο 46χρονος όταν ρωτήθηκε τι ήθελε στην περιοχή, υποστήριξε πως ο στόχος του ήταν να κάνει ρεπορτάζ για το τείχος που έχει εξαγγελθεί ότι θα υψωθεί στα σύνορα με την Τουρκία. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ήθελε να βγάλει φωτογραφίες από το σημείο που πρόκειται να κατασκευαστεί το επίμαχο τείχος και ότι ήδη, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, είχε λάβει συνεντεύξεις από δύο Γερμανούς Συνοριοφύλακες της FRONTEX.

Επιπλέον ο δημοσιογράφος της Γερμανικής εφημερίδας έδειξε έκπληκτος όταν του είπαν, ότι υπάρχουν δημοσιοποιημένοι ειδικοί κανόνες για την πρόσβαση και τη δημοσιογραφική κάλυψη σε περιοχές, όπως αυτή στην οποία εντοπίστηκε, οι οποίοι θέτουν ως προϋπόθεση τη λήψη σχετικής άδειας από τις Ελληνικές Αρχές.

Όπως υποστήριξε δεν γνώριζε ότι θα έπρεπε, για να εισέλθει στην επίμαχη περιοχή για τις ανάγκες του ρεπορτάζ του, να είχε απευθυνθεί προηγουμένως στις Ελληνικές Αρχές για να λάβει ειδική άδεια.

Οι Συνοριοφύλακες αφού συνέλαβαν το δημοσιογράφο και κατέσχεσαν τη φωτογραφική μηχανή, που βρήκαν στο αυτοκίνητό του, τον οδήγησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε σε βάρος του 46χρονου ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 149 Π.Κ. και του Α.Ν. 376/18-12-1936 «περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων» και τον παρέπεμψε σε δίκη που θα διεξαχθεί την επόμενη Παρασκευή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις