Logo

Η ''άγνωστη'' δικογραφία και οι νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου στην Αργολίδα [βίντεο]



 
 

lamprou 8-8-2015Στο φως της δημοσιότητας έρχονται στοιχεία από τη δικογραφία καθώς και νέες αποκαλύψεις γύρω από τη δολοφονία του 42χρονου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου για την οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα η 38χρονη σύζυγός του, Δήμητρα Λάμπρου - Βούλγαρη. «Ένας αστυνομικός με οδήγησε σε ένα...

δωμάτιο του Κέντρου Υγείας όπου εκεί ήταν τέσσερις γιατροί. Εκεί ο ένας από αυτούς δεν μου είπε τίποτα και κούνησε το κεφάλι του δεξιά και αριστερά και κατάλαβα ότι είχε πεθάνει. Εγώ εκείνη τη στιγμή έχανα τη γη κάτω από τα πόδια μου και ζήτησαν να βγω λίγο έξω. Δεν τους είπα τίποτε άλλο, ούτε ζήτησα να τον δω, ούτε τους ρώτησα πώς συνέβη αυτό και βγήκα έξω μπροστά κλαίγοντας, ουρλιάζοντας, φωνάζοντας "Θανάση μου"».

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από μία από τις καταθέσεις που έδωσε - πριν τη φερόμενη ως ομολογία της- η 38χρονη Δήμητρα Λάμπρου - Βούλγαρη, που κατηγορείται για τη δολοφονία του πρώην ναυτικού Θανάση Λάμπρου, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στις 8 Δεκεμβρίου 2014.

Το ερωτικό sms

Στο μεταξύ, η κατηγορουμένη, που αρνείται ότι έχει ομολογήσει τη διάπραξη του εγκλήματος, υποστηρίζει ότι μια γυναίκα είχε στείλει ένα ερωτικό sms στο σύζυγό της, το οποίο έγινε αφορμή για έναν άγριο καυγά ανάμεσα στο ζευγάρι στις 8 Δεκεμβρίου 2014.  

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η ίδια η γυναίκα, στην κατάθεσή της υποστηρίζει ότι δεν είχε στείλει μήνυμα εκείνη την ημέρα στο θύμα και ότι τότε, είχε να τον δει 10 ημέρες.

Η γυναίκα αυτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι την κρίσιμη ημέρα του είχε τηλεφωνήσει μόνο για να δει αν χρειάζεται κάτι, επειδή ήταν συνεργάτες στη δουλειά και τίποτα παραπάνω.

«Θα σε σκοτώσω»

Ένα άλλο στοιχείο που έρχεται τώρα στο φως, είναι ότι σύμφωνα με μάρτυρα που ήταν στην Κοιλάδα της Αργολίδας την ημέρα του εγκλήματος ακούστηκαν φωνές από κάποιους που καβγάδιζαν.  Ο μάρτυρας φέρεται να ισχυρίζεται ότι  άκουσε έναν άνδρα να λέει «θα σε σκοτώσω» και στη συνέχεια μία γυναίκα, με κλάματα, να εκλιπαρεί για τη ζωή της

Ο εν λόγω μάρτυρας αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας. 

Ο 42χρονος βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στο κεφάλι και στα πλευρά στο σπίτι ενός κοινού φίλου τους και η ΕΛ.ΑΣ. κατέληξε να τεκμηριώσει την εμπλοκή της 38χρονης και να τη συλλάβει ως δολοφόνο σχεδόν οκτώ μήνες αργότερα.

Την ίδια στιγμή "Το Βήμα" παρουσιάζει στοιχεία από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι σε αυτή ξεχωρίζουν οι καταθέσεις της συζύγου του θύματος 

Στην πρώτη εξ αυτών δίνει ένα «ασφυκτικό» χρονοδιάγραμμα των κινήσεών της την ώρα της δολοφονίας του συζύγου της προκειμένου να μην προσδιορισθεί ο χρόνος που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

Όπως σημείωνε, «στις 12 έφυγα για Κρανίδι. Σταμάτησα στις 12.10 στο βενζινάδικο έξω από το Κρανίδι και έβαλα βενζίνη. Μετά πήγα κατ' ευθείαν στη Γενική Ταχυδρομική Κρανιδίου για να παραλάβω ένα δέμα. Έφτασα εκεί στις 12.20 με 12.25 η ώρα περίπου όπου περίμενα 15 με 20 λεπτά μέχρι να βρουν το δέμα μου. Στις 12.50 περίπου έφυγα από το Κρανίδι και πήγα κατ' ευθείαν στο σπίτι μου. Έφτασα στο σπίτι μου στις 13.00 μέχρι 13.15. Μέχρι τις 13.30 ασχολήθηκα με τα βραχιόλια που είχε το δέμα. Τότε με πήρε η μητέρα μου και μου είπε να πάω να πάρω το φαγητό. Τα παράτησα όλα και έφυγα κατ' ευθείαν...»

Η «τρύπα» στο άλλοθι

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα τα περί «ενασχόλησής της με τα βραχιόλια» ήταν ψέμα και ήταν η «τρύπα» στο άλλοθί της. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το αντελήφθησαν επειδή διαπίστωσαν ότι το τηλέφωνο-πρόσκληση για φαγητό της μητέρας της δεν είχε γίνει στο σταθερό τηλέφωνο, όπως υποστήριζε η κατηγορουμένη, αλλά στο κινητό της. Κάτι που κλόνιζε τον ισχυρισμό της για παραμονή στο σπίτι της.

Εντυπωσιάζουν ακόμη οι αναφορές της 38χρονης φιλόλογου,  σχετικά με τις πρώτες ώρες μετά τον φόνο και όσα συνέβαιναν στο τοπικό Κέντρο Υγείας. Όπως ανέφερε αρχικά, «το μόνο που μ' ένοιαζε ήταν να γίνει καλά ο Θανάσης μου». Για να συμπληρώσει μετά τις υποτίθεται «τραγικές στιγμές» που έζησε όταν έμαθε τα «κακά μαντάτα με τον θάνατο του συζύγου της».

Το μαχαίρωμα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η  μαρτυρία μίας συγγενούς του θύματος η οποία, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «γνωρίζω ότι πριν από περίπου πέντε χρόνια μια φορά που μάλωσαν μεταξύ τους η Δήμητρα (σ.σ. η κατηγορουμένη) είχε μαχαιρώσει τον σύζυγό της στο χέρι. Άλλη μια φορά, γιορτές των Χριστουγέννων, είχαν μαλώσει πολύ και ο Θανάσης (σ.σ. το θύμα) πήγε να μαχαιρώσει τη Δήμητρα και την τελευταία φορά για να εκτονωθεί με το μαχαίρι έκανε κομμάτια μια κούκλα».

Η ίδια μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι η κατηγορουμένη «πίεζε συγγενείς της ώστε να μη λένε στον κόσμο και να μην καταθέτουν στην αστυνομία πράγματα που γνωρίζουν για την πραγματική εικόνα της οικογενειακής ζωής της με τον Θανάση, χρησιμοποιώντας την κόρη τους ως μοχλό πίεσης και ότι δεν θα την ξαναδούν». Καθώς και ότι λίγο πριν από τη δολοφονία είχε αναφέρει σε κοινούς γνωστούς ότι «εγώ παντρεύτηκα τον τελευταίο Αλβανό της Κοιλάδας». 

Μαλιστα αναφερόμενη στα τεκταινόμενα στο Κέντρο Υγείας όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του 42χρονου πως η 38χρονη αντίθετα με ό,τι ανέφερε στην προηγούμενη κατάθεση της ήταν «απαθέστατη» και έλεγε: «Εγώ δεν ξέρω τίποτα, Δεν ξέρω τίποτα. Έκανα μαθήματα...»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-8-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αρνείται ότι ομολόγησε το φόνο του άντρα της η «μαύρη χήρα», Δήμητρα Βούλγαρη-Λάμπρου


Τελευταίες Ειδήσεις