Logo

Νεαρός οπλοφόρος σκορπίζει το θάνατο στην Αριζόνα!



 
 

gifords_9-1-2011«Τυφλή» δολοφονική επίθεση από οπλοφόρο,  ο οποίος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σε συγκέντρωση ψηφοφόρων και φίλων της βουλευτού των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίφορντς, συγκλονίζει την αμερικανική κοινή γνώμη!

Ο τραγικός απολογισμός της εγκληματικής ενέργειας είναι τουλάχιστον 6 νεκροί και 12 τραυματίες, ανάμεσά τους και η Γκάμπριελ Γκίφορντς η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στην πόλη Τουσόν της πολιτείας Αριζόνα των Η.Π.Α. σε κατάστημα τροφίμων, που ήταν το σημείο συνάντησης του μέλους του Κογκρέσου Γκάμπριελ Γκίφορντς με τους πολίτες.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται ο δικαστής Τζον Ρολ και ένα 9χρονο κορίτσι, ενώ τραυματισμένα είναι τουλάχιστον 4 άτομα από το επιτελείο της Γκίφορντς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο δράστης εισέβαλε στο κατάστημα και άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος. Μάλιστα, υπάλληλος κοντινής επιχείρησης μιλώντας στο CNN είπε ότι άκουσε 15 με 20 πυροβολισμούς.

Ο δράστης, σύμφωνα με άλλους μάρτυρες, φορούσε μαύρα και πυροβόλησε τη βουλευτή στο κεφάλι από κοντινή απόσταση, ξανά και ξανά. Όταν σταμάτησε να πυροβολεί το μέλος του Κονγκρέσου, τους συνεργάτες της και το πλήθος επιχείρησε να φύγει, αλλά ένα μέλος του επιτελείου της Γκάμπριελ Γκίφορντς τον εμπόδισε βάζοντάς του τρικλοποδιά.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ο δράστης που συνελήφθη, είναι 23 χρονών και ονομάζεται Τζάρετ Λόφνερ, ωστόσο το κίνητρό του δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Αρχικά η βουλευτής αναφέρθηκε μεταξύ των νεκρών ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υποβάλλεται σε εγχείριση.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα χαρακτήρισε την επίθεση «ανείπωτη τραγωδία» ενώ, όπως ανακοινώθηκε, ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη των ερευνών.

Η 40χρονη Γκάμπριελ Γκίφορντ, που λίγο πριν τραυματιστεί είχε αναρτήσει στο twitter το τελευταίο post με το οποίο καλούσε τους πολίτες στο κατάστημα τροφίμων όπου επρόκειτο να μιλήσει, είναι παντρεμένη με τον αμερικανό αστροναύτη Μάρκ Κέλι.

Εξελέγη ως βουλευτής των Δημοκρατικών στην πολιτεία της Αριζόνα τον Ιανουάριο του 2007 και εστίασε το ενδιαφέρον της σε θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της μετανάστευσης, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η έρευνα με βλαστοκύτταρα κ.α.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  9-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις