Logo

Πολλαπλές "εκρήξεις" στη Βουλή από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου [βίντεο]



 
 

zwh 13-8-2015Δημήτρη Μάρδα, Νίκο Φίλη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και βουλευτές της αντιπολίτευσης, έθεσε στο "στόχαστρό" της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανεβάζοντας τους τόνους στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στις Επιτροπές του Κοινοβουλίου για το τρίτο Μνημόνιο...

Η πρόεδρος της Βουλής, από τα έδρανα του Κοινοβουλίου, απευθύνθηκε αρχικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα τον ρώτησε: «Για ποιο λόγο επιτρέπετε να ευτελίζουν έναν πολιτικό χώρο και ένα κόμμα που έχει δώσει αγώνες, άνθρωποι όπως κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Κεγκέρογλου που έχουν γράψει μαύρες σελίδες στην πολιτική ιστορία. Για ποιο λόγο επιτρέπετε, με αυτό τον τρόπο και με αυτή την ειρωνεία να απευθύνονται σε έναν χώρο που γνήσια αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε αρχές και άξιες, άνθρωποι που έχουν αποδείξει με ποιους έχουν διαχρονικά συμπράξει και συμμαχήσει. Δεν είναι δικαίωμα σας να επιτρέπετε να εμφανίζονται δικαιωμένοι, ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Βρούτσης, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Κεγκέρογλου, όλοι αυτοί οι κύριοι που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρα. Δεν έχετε το δικαίωμα να τους επιτρέπετε, να εμφανίζουν τελικά ως μόνη λύση την ακροδεξιά που εν μέρει υιοθετούν, τον φασισμό και τον ναζισμό.»

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ, με τους βουλευτές της να ζητούν από την κ. Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει.

Αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου-Φίλη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επίσης, είχε μια έντονη αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη. 

«Όταν καταφεύγουμε σε προσπάθεια θυματοποίησης ή αυτο-θυματοποίησης, είναι ένας κύκλος που δεν βοηθά τη δημοκρατική λειτουργία της Bουλής», είπε ο Νίκος Φίλης, ενώ σχολίαζοντας όσα είπε νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «η διαμάχη για το ποιοι είναι φασίστες άλλους βοηθάνε. Είναι βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής».

«Η στοχοποίηση που δέχομαι επί μήνες με τη σύμπραξή σας δεν είναι αυτοθυματοποίηση», απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Εδώ και μήνες προσπαθείτε να με ταυτίσετε με τη Χρυσή Αυγή» και πρόσθεσε «Εδώ και μήνες μου έχετε πει ''θα σε τελειώσουμε'».

«Δεν θα απαντήσω στα ψεύδη και στις συκοφαντίες της. Την χαρακτηρίζουν» απάντησε ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε: «όποιος βγαίνει στα κεραμίδια ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον άλλο, δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίθεση Κωνσταντοπούλου κατά Τσακαλώτου-Φλαμπουράρη: «Με στοχοποιείτε»

Στο μεταξύ η πρόεδροςτης Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λαμβάνοντας το λόγο στη συζήτηση του Μνημονίου στις Επιτροπές της Βουλής, έκανε λόγο για στοχοποίηση με «νεο-αυριανικές» μεθόδους.

Η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την αναφορά του -το πρωί της Τρίτης- έξω από το Hilton, ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί «Ζωής θελούσης», επικαλούμενη, μάλιστα και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Kontra News, το οποίο την στοχοποιεί.

Επιτέθηκε επίσης και στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για όσα είπε το πρωί στον ΣΚΑΙ περί Φρόιντ και Μαρξ για να εξηγήσει κανείς την προσωπικότητα της προέδρου.

«Φρόιντ και Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης» είπε o κ. Φλαμπουράρης.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω τη έλλειψη χιούμορ. Δεν θέλω να ροκανίσω τον πολύτιμο χρόνο. Όσοι θέλετε να ροκανίσετε τον χρόνο και να πάτε σε δάνειο γέφυρα ας το κάνετε», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-8-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις