Logo

Κατάθεση ''φωτιά" του Ερβέ Φαλτσιανί σε Έλληνες εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ



 
 

faltsiani 11-9-2015Ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που υπέκλεψε στοιχεία χιλιάδων καταθετών από την τράπεζα HSBC της Γενεύης, και βρίσκεται πίσω από τη γνωστή ως "λίστα Λαγκάρντ" εξετάστηκε την Παρασκευή από τέσσερις Έλληνες εισαγγελείς, που...

μετέβησαν στο Παρίσι για να λάβουν την κατάθεσή του.

Η εξέταση του Ερβέ Φαλτσιανί διεξήχθη στην Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι κάτω από συνθήκες πλήρους μυστικότητας και έγινε γνωστή μόνο αφού ολοκληρώθηκε, γύρω στις 18:00, ώρα Γαλλίας.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι παρόντες στην κατάθεση Φαλτσιανί ήταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, και οι τρεις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Παπασταύρου - Μεταξά,  Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Τζούρας, Γιώργος Καλούδης. 

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως η κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί  δίνει το έναυσμα για αξιολόγηση από τις εισαγγελικές αρχές όλων των στοιχείων σχετικά με τους δικαιούχους των υπεράκτιων εταιρειών, τα ονοματεπώνυμα των οποίων είναι πλέον γνωστά στις Ελληνικές αρχές. ΟΙ ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως η επίμαχη κατάθεση σηματοδοτεί νέες ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξέταση του Ερβέ Φαλτσιανί είχε να κάνει και με καταγγελίες, που είχαν φθάσει στη δικαιοσύνη μέσα σε έναν φάκελλο, σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης με επίκεντρο την λίστα Λαγκάρντ.

Η εφημερίδα  «Το Βήμα» στη διαδικτυακή της έκδοση παραθέτει και δήλωση του κ. Φαλτσιανί, ο οποίος φέρεται να είπε για την κατάθεσή του στους Έλληνες εισαγγελείς: «Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα σε είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-9-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις