Logo

Αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση του Noor One



 
 

noor 6-10-2015Αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η δίκη για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor One, τον Ιούνιο του 2014. Οι 24 προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, το πρωί της Τρίτης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στο εδώλιο κάθονται...

συνολικά 33 άτομα. Ανάμεσά τους και ο πλοιοκτήτης του Noor One, η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ένας έμπορος αυτοκινήτων, 11 μέλη του πληρώματος του πλοίου -όλοι Ινδοί- και πέντε Τούρκοι υπήκοοι. Για την υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 μάρτυρες.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτημα να μεταφερθεί  η εκδίκαση της υπόθεσης σε αίθουσα του Εφετείου της  Αθήνας, επικαλούμενοι πρόβλημα χωρητικότητας καθώς η συγκεκριμένη αίθουσα δεν μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 60 άτομα.

Το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του επί του αιτήματος.

Υπενθυμίζεται, ότι εναντίον των περισσοτέρων κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Κάποιοι άλλοι κατηγορούνται και για λαθρεμπορία καυσίμων, καθώς στο πλοίο είχαν εντοπιστεί 18 τόνοι λαθραίο καύσιμο σε οκτώ δεξαμενές.

Η ποσότητα ηρωίνης των δύο τόνων και 120 κιλών ήταν κρυμμένη στο δεξαμενόπλοιο με μελετημένο και καλά σχεδιασμένο τρόπο ώστε να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός της.

Το πλοίο φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου του 2014- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν.

Η μεταφορά της ποσότητας από την Ελευσίνα σε δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη γινόταν πάντα νυχτερινές ώρες με οχήματα, ενώ κοντά στο πλοίο είχε νοικιαστεί μια μικρή αποθήκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

«Ύποπτες» συναντήσεις με στόχο δικαστές για τους δύο τόνους ηρωίνη του «Noor 1»

Διατάχθηκε έρευνα για την πρόεδρο που θα δίκαζε την υπόθεση του Noor1


Τελευταίες Ειδήσεις