Logo

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας η δίκη για το Noor One



 
 

noor1 8-10-2015Η δίκη για την υπόθεση διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα με το πλοίο «Noor One» θα διεξαχθεί τελικά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας.  Η σχετική απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Άρειο Πάγο, υπό την...

προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης και του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, η οποία είπε:  «Βάσει της απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης με αριθμό ΦΕΚ 73774/7/10/15 αποφασίστηκε η αίθουσα που θα γίνει η δίκη θα είναι η Αίθουσα Εφετών του Εφετείου Αθήνας»,

Η εκδίκαση της υπόθεσης, στην οποία κατηγορούνται 33 άτομα, εκ των οποίων τα 25 είναι προφυλακισμένα, θα διεξάγεται κάθε ημέρα εκτός Τετάρτης και εκτός της 23ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, ότι το 18μηνο για την πρώτη ομάδα των συλληφθέντων της υπόθεσης που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού λήγει στις 13 Δεκεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η αίθουσα του Εφετείου Πειραιά στην οποία ξεκίνησε η δίκη, είχε 57 θέσεις. Συνεπώς, ήταν πρακτικά αδύνατο  να χωρέσουν οι 33 κατηγορούμενοι (μεταξύ αυτών και ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός), οι περίπου 40 συνήγοροί τους, οι 12 μάρτυρες κ.ά.

Μετά την ανακοίνωση για την αλλαγή της αίθουσας, το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή στις  στις 9:00 το πρωί.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι  η ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση έστειλε  έγγραφο προς τη Διεύθυνση Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, με το οποίο ζητεί να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της ης λαθρεμπορίας καυσίμων. Την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει η ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις