Logo

Οι τζιχαντιστές του ISIS χρησιμοποιούν το Playstation 4 για να επικοινωνούν



 
 

ps4 15-11-2015Τα μέλη του ISIS αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές και smartphones για να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά επιλέγουν τις κονσόλες παιχνιδιών, και ειδικά το PlayStation 4. Αυτό αποκάλυψε στα μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εσωτερικών του Bελγίου, Jan Jambon, λέγοντας: «Αυτό που με κρατά ξάγρυπνο...

είναι ο άνθρωπος πίσω από τον υπολογιστή του, που ψάχνει για μηνύματα από [το Ισλαμικό Κράτος] και άλλους κήρυκες του μίσους».

Ο Βέλγος υπουργός φέρεται, επίσης, να προειδοποίησε για την αυξανόμενη χρήση από τα τρομοκρατικά δίκτυα της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation 4, γιατί  επιτρέπει στους τρομοκράτες να επικοινωνούν μεταξύ τους και είναι δύσκολο για τις αρχές να παρακολουθούν.  «Το PlayStation 4 είναι ακόμα πιο δύσκολο να παρακολουθείτε  από ότι ένα WhatsApp», είπε χαρακτηριστικά.

Η πλατφόρμα της Sony PSN, συγκεκριμένα, επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου και φωνής, αλλά και εικόνες και βίντεο. Ταυτόχρονα λειτουργεί τόσο για δύο άτομα όσο και για ομαδικές συζητήσεις. Οι χρήστες της μπορούν, επίσης, να μοιραστούν και φωτογραφίες με smartphones, αφού η κονσόλα είναι συμβατή τόσο με iPhone όσο και με Android.

Έτσι, γνωρίζοντας τη δυνατότητα που διαθέτουν οι τρομοκράτες της νέας γενιάς να κρυπτογραφούν μηνύματα, γίνεται εξαιρετικά περίπλοκο να διαχωριστούν τα μηνύματα που μιλούν για δολοφονίες, όπλα και πραγματικές εκρήξεις, με αυτά που μπορεί να ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι παίκτες του Call of Duty.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις