Logo

Δ. Παπαγγελόπουλος: Προς κατάργηση η διάταξη για τα δάνεια των κομμάτων



 
 

papaggelopoulos 13-12-2015Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. προανήγγειλε την κατάργηση της διάταξης, με την οποία οι διοικήσεις των τραπεζών δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει σε κόμματα. Όπως είπε σε...

συνέντευξή του στη Realnews, η διάταξη είναι αντισυνταγματική, αλλά ποινικά κανείς δεν μπορεί να διωχθεί, αφού η κατάργησή της δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.

«Είναι αυτονόητο πως τα τραπεζικά ιδρύματα θα προχωρήσουν στην είσπραξη των δανείων που έχουν χορηγήσει, καθώς διαφορετικά μπορεί να κατηγορηθούν για κακουργηματικό αδίκημα», λέει χαρακτηριστικά.

«Σκιές στη δικαιοσύνη»: Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εν ενεργεία δικαστές και εισαγγελείς

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη δήλωσή του για «σκιές στη δικαιοσύνη», τονίζει ότι «αφορούν ελάχιστα πρόσωπα». «Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εν ενεργεία δικαστές και εισαγγελείς που τους αφορά η δήλωση, ενώ άλλοι τόσοι είναι και οι συνταξιούχοι», διευκρινίζει.

Υποστηρίζει, επίσης, στην ίδια  συνέντευξη,  ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι τρία πρόσωπα που «είναι εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας σε εποχή κρίσης και για την ασφάλεια της χώρας».

Καταλήγοντας χαρακτηρίζει, τον Κώστα Καραμανλή ως «πρόεδρο της καρδιάς όλων των Νεοδημοκρατών», καθώς και «χρυσή εφεδρεία της χώρας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις