Logo

Τα στοιχεία από την έφοδο των οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της UBS στην Αθήνα



 
 

UBSΑιφνιδιαστική έφοδο πραγματοποίησαν, την Παρασκευή, οι οικονομικοί εισαγγελείς στο υποκατάστημα της που διατηρεί η Ελβετική τράπεζα UBS στην Αθήνα, για να εντοπίσουν τα ονόματα φοροφυγάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους σκληρούς δίσκους που κατάσχεσαν...

τόσο από την τράπεζα, όσο και από το γραφείο μεγάλου μπρόκερ που συνεργάζεται μαζί της, εντόπισαν περίπου 200 λογαριασμούς μεγαλοκαταθετών. Η μικρότερη κατάθεση φτάνει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ και η μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ονόματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και στη λίστα με τους 10.000 Έλληνες καταθέτες που απέστειλαν στη Δικαιοσύνη οι γερμανικές αρχές της Βεστφαλίας Ρηνανίας.

Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας στο υποκατάστημα της UBS έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι η λίστα με τους άνω των 10.000 λογαριασμούς που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει στο Δημόσιο έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις