Logo

Φόβος στη δίκη του Noor1 - Οι Ινδοί κατηγορούμενοι «έδειξαν» τον κάπτεν Τζόρτζ



 
 

noor1 18-12-2015«Φοβάμαι για μένα και τα παιδιά μου». Αυτή η φράση είναι η σχεδόν μόνιμη επωδός των κατηγορουμένων στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του δεξαμενόπλοιου «Noor One». Κατά την προτελευταία για την φετινή χρονιά συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετίου Κακουργημάτων...

οι δύο Ινδοί κατηγορούμενοι, πλοίαρχος και υποπλοίαρχος, κατά τις απολογίες τους «έδειξαν» τον Γιώργο Μπουρδούβαλη ως τον κάπτεν Τζόρτζ με τον οποίο συνομιλούσαν όσο βρίσκονταν εν πλω από το Ντομπάι έως την Ελευσίνα.

Μάλιστα, ο Ινδός υποπλοίαρχος, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για το πώς κατάλαβε ότι επρόκειτο για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, είπε πως ήταν ο ίδιος ο Μπουρδούβαλης που του το είπε στο τηλέφωνο.

Ο υποπλοίαρχος επιβεβαίωσε την αρχική του απολογία, αναγνωρίζοντας τους κατηγορούμενους Γιαννουσάκη, Καρτσώνη και Λάγιο ως τους ανθρώπους που ανέβηκαν στο πλοίο στην Ελευσίνα, μεταφέροντας μέρος του φορτίου της ηρωίνης. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, ο ίδιος θεωρούσε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ότι το φορτίο ήταν το γνωστό... μακρύκοκκο ρύζι.

«Δεν ήξερα»

«Δεν ήξερα τι είχαν όλα αυτά τα σακιά μέσα» ήταν η απάντηση του υποπλοίαρχου στις  επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως για το πώς δέχτηκε να φορτωθεί κάποιο παράνομο φορτίο εν πλω (τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν νύχτα μεσοπέλαγα στο «Noor One» τον Απρίλιο του 2014 από μια μικρότερη βάρκα ανοιχτά του Ομάν),

Θα πρέπει εδώ να αναφερθεί, ότι η υπερασπιστική γραμμή των δύο συγκεκριμένων Ινδών στηρίζεται στο επιχείρημα ότι, αν ήξεραν τι ήταν μέσα στα σακιά - τα οποία κατά δήλωσή τους «δεν μύριζαν» - θα είχαν φύγει, είτε στο Σουέζ είτε στην Ελευσίνα.

Ο Ινδός πλοίαρχος, ολοκληρώνοντας την απολογία του, υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές στη φυλακή από άτομα που είχαν επισκεφθεί τον Γιώργο Μπουρδούβαλη.

Χαρακτηριστικά είπε: «Απειλούν εμένα και την οικογένειά μου, φοβάμαι για τη ζωή μου. Τη γυναίκα μου την απείλησαν και παίρνει χάπια. Τα παιδιά μου δεν πηγαίνουν σχολείο, γιατί φοβούνται».

Στα ίχνη δύο Ιρανών

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα  «Το Βήμα», «στα ίχνη τριών προμηθευτών και αγοραστών των δύο τόνων ηρωίνης, από τους οποίους δύο είναι Ιρανοί και ένας Βέλγος, βρίσκονται οι ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές μετά και τη σημαντική κατάθεση εμπλεκομένου στο κύκλωμα».

Σημειώνεται, ότι οι δύο  φερόμενοι ως προμηθευτές Ιρανοί αρχικά είχαν θεωρηθεί ότι ήταν Τούρκοι. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις