Logo

Βέροια - Παναιτωλικός 0-1 [βίντεο]



 
 

panaitolikos 24-1-2016Η πρώτη εκτός έδρας του Παναιτωλικού με τον Γιάννη Ματζουράκη στην τεχνική ηγεσία του Αγρινίου άργησε τρεις μήνες. Αλλά είχε γλυκιά γεύση. Ο Παναιτωλικός με σκόρερ τον Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας της Βέροιας στο 12ο λεπτό, πέρασε από την πρωτεύουσα της Ημαθίας...

Παρά την απομάκρυνση του Γιώργου Γεωργιάδη, η "Βασίλισσα του Βορρά" - με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο - έδειξε για ένα ακόμη ματς κακό πρόσωπο. Είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήξερε τι να κάνει με αυτήν.

Άριστα παρατεταγμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός του Γιάννη Ματζουράκη, πανηγύρισε μια επαγγελματική νίκη με τους μέσους και τους αμυντικούς της ομάδας του Αγρινίου να χαρίζουν ένα σχετικά εύκολο βράδυ στον γκολκίπερ της ομάδας, Δημήτρη Κυριακίδη.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης, Γεώργιος Λάζαρης

ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Καραμπιμπέρης): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Μαλόν, Γιαννούλης, Μπατιόν, Μαγέφσκι (69' Κόλα), Γεωργιάδης (61' Νέτο), Άρσε, Καϊκούτ, Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούστας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (93' Βασιλούδης), Ρουσκουγιέδα (83' Αλεξίεβιτς), Βιγιαφάνες, Καπέλ (69' Ουάρντα), Μαρκόφσκι

Γκολ: 12' Βιγιαφάνιες

Κάρτες: 64' Μπατιόν / 10' Βιγιαφάνιες, 31' Μύγας, 34' Ρουσκουγιέδα

Ανασκόπηση αγώνα

Στη Βέροια, η τοπική ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της πόλης προσπαθώντας αρχικά να κυκλοφορήσει την μπάλα. Όχι ανεμπόδιστα βέβαια, καθώς η ανασταλτική λειτουργία της μεσαίας γραμμής του Παναιτωλικού ήταν υποδειγματική.

Μάλιστα η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης έδιωξε ασταθώς κι ο Λούκας Βιγιαφάνιες το εκμεταλλεύτηκε και με όμορφο πλασέ παραβίασε την εστία του Καντιμοίρη.

Μετά την αρχική ψυχρολουσία, η Βέροια προσπάθησε να συνέλθει πιέζοντας κατά κύριο λόγο από τα πλάγια. Στο 23ο λεπτό, ο Μαγέφσκι εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυριακίδης απομάκρυνε με τις γροθιές του και στη συνέχεια με τα πόδια το σου του Όστοϊτς,

Ο Παναιτωλικός άφησε στην ομάδα της Ημαθίας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι γηπεδούχοι αποτύπωσαν εμφανή αδυναμία στη δημιουργία των φάσεων αλλά και ανυπαρξία έμπνευσης με εξαίρεση ίσως κάποιες ατομικές προσπάθειες του Γιώργου Γεωργιάδη.  Στο 41ο λεπτό, η κεφαλιά του Μπατιόν πέρασε άουτ, σε μια ακόμη προσπάθεια η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη για τη Βέροια.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι να έχουν την μπάλα και οι φιλοξενούμενοι να προσπαθούν να βρουν κενά στην αντεπίθεση για να "χτυπήσουν". Το σουτ του Λεάντρο Κάπελ στο 64ο λεπτό ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Καντιμοίρης να μπλοκάρει εύκολα.

Με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Βέροιας το μακρινό σουτ του Αμρ Ουάρντα στο 71ο λεπτό, μια προσπάθεια του Αιγυπτίου λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Η Βέροια είχε μοναδική ευκαιρία να φθάσει στην ισοφάριση στο 76ο λεπτό, όταν μετά από σύγχυση στην άμυνα του Παναιτωλικού η μπάλα έφθασε στον Άρσε Λαταπί αλλά το σουτ του Μεξικανού άσου κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Μύγα.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του γκολ, χωρίς αμφιβολία. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες αναδεικνύεται σε πολύτιμο κρίκο για τον Παναιτωλικό. Άλλοτε με τις πάσες και στις ασίστ του, ενίοτε και με τα γκολ του όπως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το γκολ του Αργεντινού είχε αξία τριών βαθμών για τον Παναιτωλικό. Κομβική φάση ήταν κι αυτή του Άρσε Λαταπί, με τον Μεξικανό να είναι σε καλή θέση για να ισοφαρίσει αλλά να αδυνατεί να το κάνει.

Ο διαιτητής

Καλός ως επί το πλείστον ο Ευάγγελος Κιοτζένης. Είχε και την ανάλογη στήριξη από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά προτίμησε και ο ίδιος να κρατήσει σε χαμηλό τέμπο τα νεύρα. Έβγαλε την κίτρινη κάρτα, όταν ήταν απαραίτητο, κάνοντας σαφή τη βούλησή του να μην ανεχτεί νέα σκληρά μαρκαρίσματα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Σε τέτοια ματς που ένα γκολ δίνει τρεις βαθμούς, απέναντι σε μια ομάδα με παραπλήσια βαθμολογική θέση, ποιος μπορεί να είναι ο MVP; Ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος - αποτελεί στόχο των παραδοσιακά μεγάλων ομάδων - δικαιολογεί το "θόρυβο" γύρω από το όνομά του. Αν και των άνωθι τίτλο διεκδικεί και ο τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου με την άριστη παράταξη της ομάδας του και διαχείριση του προβαδίσματος.

Μας άρεσε

Η ωριμότητα που δείχνει ο Παναιτωλικός. Προηγήθηκε σχετικά πολύ νωρίς στο ματς και "κάθισε" πάνω στο αποτέλεσμα. Κατάφερε να εξουδετερώσει τη μεσαία γραμμή της Βέροιας, να μην επιτρέψει τις προελάσεις από τα πλάγια και να προσφέρει στον Κυριακίδη μια εύκολη - τηρουμένων των αναλογιών - βραδιά. Ένα γκολ, τρεις ακόμη βαθμοί στη συγκομιδή του Παναιτωλικού. Ωριμότητα, σιγουριά από την ομάδα του Αγρινίου, η οποία ανεβαίνει και βαθμολογικά και ποιοτικά.

Δεν μας άρεσε

Η φλυαρία της Βέροιας. Παρά την απομάκρυνση του Γιώργου Γεωργιάδη, η ομάδα της Ημαθίας δεν βελτίωσε το κακό της πρόσωπο. Είχε την μπάλα, είχε την κατοχή, δεν είχε τις ευκαιρίες. Δεν έδειξε σε κανένα σημείο του ματς ότι είναι ικανή να κάνει τη ζημιά. Παρά μόνο, κυκλοφορούσε άσκοπα την μπάλα.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2016 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις