Logo

Λίστα Μπόργιανς: Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί 24 μεγαλοκαταθετών



 
 

desmeush 26-1-2016Οι πρώτοι μεγαλοκαταθέτες της λίστας Μπόργιανς βρίσκονται στο "στόχαστρο" των οικονομικών εισαγγελέων οι οποίοι λαμβάνουν μέτρα εναντίον τους. Πρόκειται για 24 Έλληνες καταθέτες, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς και διαθέτουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο ο καθένας στην ελβετική τράπεζα UBS...

Για αυτούς οι εισαγγελικοί λειτουργοί αποφάσισαν την άμεση δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, ακινήτων λογαριασμών και αξιόγραφων.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι πάνω από δέκα ημέρες οι εισαγγελικοί λειτουργοί μαζί με κλιμάκιο εφοριακών, "ξεσκονίζουν" τη λίστα που εστάλη από το γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας- Βεσφαλίας. Ο έλεγχος αυτός οδηγεί στην κλήση εκατοντάδων καταθετών με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή ή ακόμη και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξεπλύματος βρώμικου χρήματος).

Όπως έγινε γνωστό, οι  εισαγγελείς Παν. Αθανασίου, Γαλ. Μπρης, Ιω. Δραγάτσης και Ελένη Τουλουπάκη, άρχισαν να καλούν καταθέτες της UBS, κατευθείαν με την ιδιότητα του υπόπτου, ιδίως στις περιπτώσεις οπου εμφανίζονται μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις καταθέσεις και στις φορολογικές δηλώσεις.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν, ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να κλιμακωθούν, καθώς καθημερινά τουλάχιστον εκατό κλήσεις φεύγουν από τους οικονομικούς εισαγγελείς για καταθέτες τόσο της λίστας Ρηνανίας- Βεσφαλίας, όσο και για εκείνη των χαρτοφυλακίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η λίστα των χαρτοφυλακίων περιλαμβάνει καταθέτες που αγόρασαν ομόλογα αλλοδαπού δημοσίου, κυρίως ΗΠΑ και Γερμανίας- και με εντολή τους τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Στόχος των οικονομικών εισαγελέων είναι όποιος έχει φοροδιαφύγει να καταβάλει τα οφειλόμενα σε φόρους και πρόστιμα, προκειμένου να μην υπάρξουν ποινικές εμπλοκές.Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν, αν οι ελεγχόμενοι καταθέτες πληρώσουν, εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 80 με 100 εκ. ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις