Logo

Νίκος Παππάς: Απόλυτη η στήριξη του πρωθυπουργού στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο



 
 

nikos-pappasΤην απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού έχει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για τα θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στο θέμα που δημιούργησε με επιστολή της για δήθεν παρεμβάσεις στην «υπόθεση Βγενόπουλου», η περιβόητη εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας...

Νίκος Παππάς έκανε για το θέμα που έχει δημιουργηθεί την ακόλουθη δήλωση στο parapolitika.gr.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι σαφές ότι έχει την απόλυτη στήριξη από όλους μας και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του αν δει ποιος ακριβώς του επιτίθεται και με ποιον τρόπο».

Ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ.Α. Βασίλη Αλεξανδρή

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, με αφορμή την επιστολή της εισαγγελικής λειτουργού, Γεωργίας Τσατάνη, εξεδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Εισαγγελική αναφορά με ιδιαίτερο βάρος

Τα αναφερόμενα από την Εισαγγελέα Εφετών κ. Τσατάνη, που είδαν πρόσφατα φως της δημοσιότητας, εγείρουν έντονο προβληματισμό και προκαλούν ανησυχία στους κόλπους του δικηγορικού σώματος και ευρύτερα της κοινωνίας.

Ως γνωστόν, οιαδήποτε τυχόν επέμβαση-άμεση ή έμμεση-στο έργο της δικαστικής λειτουργίας από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας θέτει σε δοκιμασία θεμελιώδεις αρχές της συνταγματικής μας τάξης. Καταλύει τη διάκριση των λειτουργιών, προσβάλει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, θίγει το δικαίωμα αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας κάθε πολίτη, κατά τις επιταγές του Συντάγματος, όπως επίσης και της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας.

Η περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος είναι ασφαλώς αναγκαία.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α και

της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Βασίλειος Ε. Αλεξανδρής»

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Όλη η επιστολή Παπαγγελόπουλου στον Πρόεδρο της Βουλής - Απάντηση κόλαφος για Τσατάνη και Βήμα [έγγραφο]

Νέο «σκάνδαλο» ανακάλυψε το Βήμα - Τι απαντά ο Δ. Παπαγελόπουλος


Τελευταίες Ειδήσεις