Logo

Siemens: Δεκτό από το δικαστικό συμβούλιο το αίτημα αποφυλάκισης του Ελβετού τραπεζίτη για μία από τις υποθέσεις



 
 

osvald 12-5-2016Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Ελβετού τραπεζίτη, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του για την υπόθεση, «μαύρων ταμείων» της Siemens, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας. Το δικαστικό συμβούλιο επιβάλει στον...

κατηγορούμενο τον περιοριστικό όρο του  κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Αναλυτικότερα, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνας με το υπ' αριθμ. 686/2016 βούλευμά του έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορουμένου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και του επιτρέπει τη μεταβίβασή του μόνο στα δικαστήρια με αστυνομική συνοδεία.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Ελβετού τραπεζίτη αφορούν την εμπλοκή του σεμίζες για προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων στην υπόθεση της Siemens. Ο ίδιος κατά τη σύλληψή του φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι «δε γνωρίζει τίποτα για μίζες, ούτε έχει λίστα με πολιτικά πρόσωπα που διακινούσαν μαύρο χρήμα».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ δεν θα αποφυλακιστεί άμεσα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν τρία εντάλματα και το βούλευμα αφορά στο ένα αδίκημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις