Logo

Αθώος για το λαθρεμπόριο τσιγάρων ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΚΑΠ, Ι. Ζήνας



 
 

sekap 18-5-2016Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Θράκης, ο πρώην πρώην διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, Ιωάννης Ζήνας, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας λαθρεμπορίου. Πρόκειται για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων που αποκαλύφθηκε το 2009, όταν εντοπίστηκε...

πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη και κόστισε στο δημόσιο δασμούς ύψους 19,5 εκατ ευρώ. Στο εδώλιο, μαζί με τον πρώην δ. σύμβουλο, βρέθηκαν ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου Ν. Παππάς, ο Κ.Π., εκπρόσωπος offshore εταιρίας που εμπλέκεται στην υπόθεση ως αγοραστής και ο Π. Ε. ναυτιλιακός πράκτορας.

Η κατηγορία που αντιμετώπισαν οι εμπλεκόμενοι ήταν κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση λαθρεμπορία τσιγάρων με τη χρήση τεχνασμάτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, η μεγάλη ποσότητα των τσιγάρων παρασκευάστηκε στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ και ακολούθως πουλήθηκε σε υπεράκτια εταιρεία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, την οποία εκπροσωπούσε ο Κ.Π. Ωστόσο και ενώ, σύμφωνα με τα σχετικά παραστατικά, φαίνεται πως τα τσιγάρα κατέληξαν τελικώς στην Αίγυπτο, στη συνέχεια εντοπίστηκαν πάνω στο πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας.

Σημειώνεται, ότι το Εφετείο ανέτρεψε την απόφαση της πρωτοβάθμιας δίκης, με την οποία είχαν καταδικαστεί ο Ι. Ζήνας και ο Κ.Π. σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή, ενώ είχαν αθωωθεί οι Ν. Παππάς και ο ναυτιλιακός πράκτορας.

Η αθωωτική απόφαση, όπως σημειώνει το thrakitoday.gr, δρομολογεί εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ, καθώς εκκρεμεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 39 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της καπνοβιομηχανίας για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Το ποσό καλείται πλέον να πληρώσει ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ, Ιβάν Σαββίδης, ενώ η ποινική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι τα πρώην στελέχη της εταιρείας δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «εάν μου επιβάλουν το πρόστιμο των €39 εκατ. θα την κλείσω την ΣΕΚΑΠ. Είναι πέρα για πέρα άδικο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Φυλάκιση 4 ετών για λαθρεμπόριο τσιγάρων στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΕΚΑΠ


Τελευταίες Ειδήσεις