Logo

Στο εδώλιο ο Θ. Λιακουνάκος και άλλοι 16 για τις μίζες του συστήματος Sonak



 
 

liakounakos 7-7-2016Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και άλλοι 16 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak του στρατού ξηράς. Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1142 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο επιχειρηματίας...

και ένα ακόμη πρόσωπο θα δικαστούν για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, την οποία φέρονται να τέλεσαν οι πρώην γ.γ. Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος. Για απλή συνέργεια στο ίδιο αδίκημα κατηγορούνται ο πρώην αναπληρωτής γ.γ. Εξοπλισμών, Αντωνής Κάντας, καθώς και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Η προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος υπολογίζεται ότι ανήλθε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ με μεγάλη ζημία για το ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου φαίνεται να καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία είχε ήδη αποτύχει στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή πριν από την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη είχε εισηγηθεί προς το δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 άτομα.

Το Συμβούλιο Εφετών έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη κατά του Ζ. Ανδρουλάκη, λόγω θανάτου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις