Logo

Πειθαρχική έρευνα για την αναβολή της δίκης της Siemens διέταξε η εισαγγελέας ΑΠ



 
 

areios pagos1 13-7-2016Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ' αόριστον, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Η έρευνα ανατέθηκε...

στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, πηγές της Εισαγγελίας Εφετών έκαναν λόγο για μη εμπρόθεσμη παράδοση «όλων των αποσπασμάτων του βουλεύματος που ζητήθηκαν από τον ΥΠΕΞ πριν αρχίσει η δίκη τον Νοέμβριο του 2015 το οποιο ρητά είχε ζητηθεί απο τη μεταφραστική υπηρεσία». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα έγγραφα παραδόθηκαν «μόλις τον Μάιο του 2016 ενώ η δίκη είχε αρχίσει».

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές "δείχνουν" τον επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, ως υπεύθυνο για την καθυστέρηση που απειλεί με παραγραφή την πολύκροτη υπόθεση.

«Ως κυβέρνηση είμαστε εντάξει στο θέμα των μεταφράσεων», τονίζουν οι πηγές, λέγοντας ότι «ο Εισαγγελέας Εφετών είτε έχει κάνει παράλειψη, είτε έχει κάνει μεθόδευση. Ο κ. Ντογιάκος όμως, είναι πολύ καλός νομικός για να έχει κάνει παράλειψη».

Αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», ανέφερε ότι η Εισαγγελία Εφετών, που υπέβαλε το αίτημα για τη μετάφραση τον Απρίλιο του 2015, ενημερώθηκε από την υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών τον Μάιο του 2015, ότι το πρώτο κομμάτι μπορεί να παραδοθεί τέλη Οκτωβρίου, ενώ για το δεύτερο θα ενημερωνόταν στη συνέχεια.

«Στις 13 Μαΐου παραδίδονται όλα τα έγγραφα στην Εισαγγελία. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει είναι έγγραφα τα οποία παραδίδονται με δικαστικούς κλητήρες και με απόδειξη παραλαβής. Ολοκληρώθηκε δηλαδή η διαδικασία όλη στις 13 Μαΐου σύμφωνα με την οποία έχουν παραδοθεί όλα όσα έχουν δοθεί στην μεταφραστική υπηρεσία. Το τελευταίο δηλαδή έγγραφο στις 13 Μαΐου, το οποίο υπογράφει η μεταφραστική και το οποίο έχει υπογραφή παραλαβής, κλείνει ως εξής: "Σημειώνουμε ότι με την αποστολή αυτή ολοκληρώνεται η διαδικασία μετάφρασης για το πακέτο συνολικά  των 1.087 φύλλων που είχατε αποστείλει"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, θα ζητήσει επίσημα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη, την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναμένεται να μεταβεί την Πέμπτη στην Εισαγγελία ΑΠ, για να ζητήσει από την κ. Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ' απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη δικαστική διευρεύνηση της υπόθεσης.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-7-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Η Εισαγγελία Εφετών μεθόδευσε την επ' αόριστον αναβολή της δίκης Siemens [έγγραφο]


Τελευταίες Ειδήσεις