Logo

Αποκτήστε και πάλι την χαμένη σας ενέργεια με 4 απλά βήματα



 
 

kour_22-1-2011Πόσο εκνευριστικό είναι όταν τον χειμώνα, κατά τις απογευματινές ώρες, νιώθουμε ξαφνικά κουρασμένοι και δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε τίποτα; Για να μην αναφέρουμε και αυτές τις άτιμες τις λιγούρες που μας πιάνουν!

 Αν θέλετε κι εσείς να ξεφύγετε από αυτόν τον φαύλο κύκλο, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε τις συμβουλές της Άντρεα Μέτκαλφ για να ανεβάσετε την πεσμένη σας ενέργεια και να ευχαριστιέστε την κάθε μέρα μέχρι τέλους.

  • Φάτε ένα σνακ το απόγευμα
  • Από τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 4:00, τα επίπεδα της ενέργειάς μας πέφτουν εξαιτίας της ορμονικής μας αντίδρασης στην ανατολή και τη δύση του ηλίου, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι και να πεινάμε.

    Αν θέλετε ωστόσο να  παραμείνετε πιστοί στη δίαιτά σας, αλλά ταυτόχρονα να ανεβάσετε και την ενέργειά σας, θα πρέπει να φάτε ένα σνακ που να περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, όπως, για παράδειγμα, ένα μήλο ή ένα μικρό γιαούρτι. Θα δείτε ότι ένα ελαφρύ σνακ, με λιγότερες από 200 θερμίδες, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην απόδοσή σας και στη διάθεσή σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

    • Πάρτε 10 βαθιές ανάσες

    Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε μια παραλία, ακούγοντας τα κύματα να σκάνε στην ακτή. Θα παρατηρήσετε αμέσως μια σημαντική αύξηση στην ενέργειά σας, καθώς με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα σας να πέσουν. Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά, θα νιώσετε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι.

    • Πηγαίνετε για έναν γρήγορο περίπατο

    Το περπάτημα είναι μία πολύ καλή άσκηση, ενώ ταυτόχρονα, παράγει τις λεγόμενες ενδορφίνες, οι οποίες θα τονώσουν την ενέργειά σας. Δεν χρειάζεται να περπατάτε για ώρα. Ένας δεκάλεπτος περίπατος αρκεί για να αλλάξει προς το καλύτερο η μέρα και η διάθεσή σας.

    • Πάρτε έναν υπνάκο

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας ύπνος διάρκειας 10-20 λεπτών, μπορεί να μας βοηθήσει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Απλά, πρέπει να φροντίσετε να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει μετά από 20 λεπτά το πολύ, καθώς οι ειδικοί λένε ότι αν κοιμηθούμε περισσότερο, μπορεί να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

    ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2011 από directNEWS.gr


    Τελευταίες Ειδήσεις