Logo

Έφεση από την εισαγγελέα της έδρας του δικαστηρίου κατά της απόφασης για το Noor 1



 
 

noor1 12-8-2016Η εισαγγελική λειτουργός, Μαρία Τρουπή, εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, που εκδίκασε την υπόθεση του πλοίου της ηρωίνης «Noor 1», άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Η  ασκηθείσα έφεση αφορά τους καταδικασθέντες και το ύψος των ποινών τους και όχι τους αθωωθέντες. Σύμφωνα με...

πληροφορίες, η εισαγγελέας με την άσκηση της έφεσης θεωρεί επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο. (διαβάστε για την απόφαση επί των ποινών εδώ)

Η άσκηση της έφεσης σημαίνει ότι οι καταδικασθέντες κατά τη δίκη που θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με ποινές μεγαλύτερες από αυτές που τους επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ισόβια μόνο για πέντε

Υπενθυμίζεται, ότι το δικαστήριο έχει καταδικάσει σε ισόβια πέντε άτομα - δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους - και σε μικρότερες ποινές άλλους κατηγορούμενους, για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης τον Ιούνιο του 2014 από τα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Συγκεκριμένα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε το δικαστήριο τους Μπουρδούβαλη, Γιαννουσάκη και τους τρεις Τούρκους Αγκάμπε, Σελιμπλί και Αχμεντάντ, ενώ οι Αιμίλιος Κοτσώνης και Σταύρος Λάγιος καταδικάστηκαν σε κάθειρξη δέκα ετών.

Ειδικότερα, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Πειραιά επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν εννέα έτη και 600.000 ευρώ πρόστιμο στον Γιώργο Μπουρδούβαλη, ισόβια συν οκτώ έτη και 300.000 ευρώ πρόστιμο στον Ευθύμη Γιαννουσάκη και για τους τρεις Τούρκους ισόβια συν οκτώ έτη και 200.000 ευρώ πρόστιμο έκαστος.

Ταυτόχρονα ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη και 80.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ ο Ιρανός, Μπονιάντ, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια και 60.000 ευρώ πρόστιμο. Τέλος οι Βασίλειος Κουρούβανης, Παναγιώτης Φάρος και οι άλλοι δύο Τούρκοι (Αξακάλ και Κοτσάογλου) καταδικάστηκαν σε οκτώ χρόνια.

Εγκληματική οργάνωση χωρίς αρχηγό - Ελεύθεροι Κοτσώνης και άλλοι τέσσερις 

Το δικαστήριο είχε κρίνει αθώους τους 17 από τους συνολικά 32  κατηγορουμένους, ενώ δεν απέδωσε σε κανέναν από τους καταδικασθέντες την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την καταδίκη τους αφέθηκαν ελεύθεροι οι: 

*Αιμίλιος Κοτσώνης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 40.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. .

*Παναγιώτης Φάρος, Βασίλης Κουρούβανης, Παναγιώτης Λάγιος: και ο Τούρκος Αξακάλ. Κατά περίπτωση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε οικείο αστυνομικό τμήμα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-8-2016 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις