Logo

Σε δίκη ο πρώην υπουργός Α. Μαντέλης



 
 

mantelis_23-1-2011Για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες» παραπέμπεται να δικαστεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιος Μαντέλης.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με βούλευμά του (με αριθμό 92/2011),  τον παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο με την κατηγορία της «ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης», κατά τα οικονομικά έτη 2006 – 2007.

Παράλληλα, το Δικαστικό Συμβούλιο παύει την ποινική δίωξη σε βάρος του για το ίδιο αδίκημα για τη χρονική περίοδο από 30-6-2004 έως 30-6-2005, καθώς η πράξη έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Υπέρ της παραπομπής του Αναστάσιου Μαντέλη για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες» είχε ταχθεί και η εισαγγελέας Εφετών Αργυρώ Χουρδετσανάκη με σχετική πρότασή της η οποία έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει να φθάσει στο ακροατήριο η υπόθεση με βάση τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού, σε συνδυασμό με την ομολογία του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι έλαβε ως «προεκλογική χορηγία» από τη Siemens 450.000 μάρκα, ποσό που προερχόταν από τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού.

Υπενθυμίζεται, ότι για το θέμα  των  εν λόγω χρημάτων,  ο Αν. Μαντέλης αντιμετωπίζει και το κακούργημα της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα»( ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Ο πρώην υπουργός γι'  αυτό  το σκέλος της υπόθεσης, που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης,  έχει απολογηθεί στους ειδικούς εφέτες ανακριτές  και έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μάλιστα κατά την απολογία του  αρνήθηκε ότι υπήρξε δωροδοκία και επέμεινε στα περί  «προεκλογικής χορηγίας», διευκρινίζοντας ότι εκείνος ήταν ο πραγματικός δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που είχε ανοιχτεί σε ελβετική τράπεζα από τον κουμπάρο του, με τον κωδικό «A. ROCOS», στον οποίο είχαν κατατεθεί τα επίμαχα 450.000 μάρκα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2011  από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις