Logo

Υπερψηφίστηκε το έκτακτο εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους - Παρών δήλωσε η Νέα Δημοκρατία



 
 

vouli 15-12-2016Με τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή η τροπολογία με την οποία καθορίζεται το έκτακτο εφάπαξ βοήθημα που θα δοθεί στους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη...

(κανονική και επικουρική) έως 850 ευρώ.

Από την ψηφοφορία απείχε Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ ουδέτερη στάση κράτησε η Νέα Δημοκρατία η οποία ψήφισε «παρών». Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος συνολικά 257 βουλευτές, από τους οποίους «ναι» ψήφισαν οι 196 και «παρών» οι 61. Συνολικά απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι.

Νωρίτερα, η πολύωρη συζήτηση στη Βουλή σημαδεύτηκε από αντεγκλήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, κυρίως λόγω της αλλαγής στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία αρχικά είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει «ναι». Αντιθέτως, και με το σκεπτικό ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το επίδομα δημιούργησαν πρόβλημα στη χώρα, αφού ο ESM «πάγωσε» την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, η ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει «παρών» καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση δια στόματος του αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη να αποσύρει προσωρινά την τροπολογία.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με τους δανειστές για το επίδομα και στη συνέχεια -μέσα στη νέα χρονιά- να επανακαταθέσει την τροπολογία ώστε τότε να την ψηφίσει και η αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, το κόμμα του είναι υπέρ του βοηθήματος στους συνταξιούχους, αλλά κατά του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης.

Τη στάση της ΝΔ καυτηρίασε έντονα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος έκανε λόγο για αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτοντας ότι «η στάση της είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να την τραυματίσουν την Ελλάδα».

«Σας λέμε από τώρα καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη όταν συναντήσετε τους συνταξιούχους στις περιφέρειες σας και τους εξηγήσετε τι κάνατε σήμερα», είπε ακόμη ενώ παρέθεσε όλες τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων (σ.σ. Μοσκοβισί, Πιτέλα, Ολάντ, Σαπέν), που τάσσονται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας το κυριαρχικό δικαίωμα αναδιανομής της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών στόχων.

Κατά τα λοιπά, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης, εξαιτίας της έντονης διαμάχης που ξέσπασε μεταξύ των Παύλου Πολάκη και Άδωνη Γεωργιάδη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη «κότα λυράτη». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τον κατηγόρησε από την πλευρά του για ρουσφέτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με αποτέλεσμα η συζήτηση να ξεφύγει, και να ακουστούν εκατέρωθεν ύβρεις και απειλές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2016 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις