Logo

Θύματα απάτης χιλιάδες χρήστες του Xbox Live



 
 

xbox360_22-11-2011Χιλιάδες λογαριασμοί πελατών του Xbox Live παραβιάστηκαν από χάκερ που έκλεψαν εκατομμύρια ευρώ από τις πιστωτικές τους κάρτες, σε μια νέα διαδικτυακή απάτη.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι πελάτες εξαπατήθηκαν ή πόσα χρήματα ακριβώς έχουν κλαπεί.

Η εφημερίδα The Sun υποστηρίζει ότι χιλιάδες χρήστες της δημοφιλούς κονσόλας παιχνιδιών έπεσαν θύματα της απάτης σε 35 χώρες.

Οι επιτήδιοι του Διαδικτύου κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους με τη μέθοδο του fishing, κλέβοντας μικρά ποσά από τις πιστωτικές κάρτες των πελατών στη διάρκεια αρκετών εβδομάδων, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους.

Η συμμορία απέστειλε ηλεκτρονικά μηνύματα στους παίκτες, τα οποία τους κατεύθυναν σε πλαστές ιστοσελίδες που δήθεν προσέφεραν δωρεάν πόντους της Microsoft για την αγορά παιχνιδιών.

Οι εξαπατημένοι παίκτες εισήγαγαν τους κωδικούς τους στις πλαστές σελίδες, δίνοντας άθελά στους απατεώνες, πρόσβαση στο λογαριασμό τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προσέγγισαν φιλικά τα θύματά τους στο Διαδίκτυο και τους έπεισαν να τους παραδώσουν εθελοντικά τους κωδικούς τους.

Η Microsoft φέρεται ότι δήλωσε πως θα αποζημιώσει όσους πελάτες αποδείξουν ότι δεν έδωσαν οι ίδιοι τους κωδικούς τους (ότι δηλαδή η απάτη δεν οφείλεται σε ελλιπή μέτρα ασφαλείας που έλαβε η ίδια).

Το Xbox είναι η τελευταία φίρμα ηλέκτρονικών παιχνιδιών που δέχεται επίθεση από χάκερ, τον τελευταίο χρόνο.

Την ίδια μοίρα είχαν νωρίτερα η Valve, η φίρμα πίσω από δίκτυο διανομής Steam, πολύ δημοφιλών παιχνιδιών (Call of Duty, Skyrim), η Codemasters, αλλά και η Sony που έκλεισε το δίκτυο του PlayStation για τρεις εβδομάδες τον Απρίλιο, μετά την παραβίαση 70 εκ. λογαριασμών χρηστών της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις