Logo

O Βασίλης Κικίλιας εμφανίζεται ως... αποστολέας στο τρομο-δέμα προς το ΔΝΤ



 
 

paris dnt 16-3-2017Ο παγιδευμένος φάκελος που στάλθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ΔΝΤ ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα με φερόμενο ως αποστολέα τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κιλίλια. Αυτό αποκάλυψε ο  αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώνας...

στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίστεί, ότι στο  παγιδευμένο δέμα που στάλθηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εμφανιζόταν ως αποστολέας ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης και για τη συγκεκριμένη ενέργεια την ευθύνη έχει ήδη αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Στην περίπτωση του  φακέλου -βόμβα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ στο Βερολίνο δεν σημειώθηκε έκρηξη. 

Αντίθετα, ο τρομο-φάκελος προς το ΔΝΤ στο Παρίσι  εξερράγη προκαλώντας τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου στα χέρια και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τόσκας,  ο παγιδευμένος φάκελος προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας (περίπου 31 γραμμάρια), ενώ αντίστοιχη εκρηκτική ύλη ενδεχομένως περιείχε και το τρομο-πακέτο που στάλθηκε στο Παρίσι. 

Ο κ. Τόσκας επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι ο επίμαχος φάκελος έφερε ελληνικό γραμματόσιμο δήλωσε:  «Προσπαθούμε να δούμε τι δεν πήγε καλά, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ελέγχου». Όπως τόνισε αν και η αστυνομία δεν διενεργεί τους ελέγχους στο αεροδρόμιο, είναι εν γένει υπεύθυνη για την ασφάλεια στη χώρα.

Οι γαλλικές αρχές από την πλευρά τους εξετάζουν την πιθανότητα να  συνδέεται ο φάκελος που εστάλη την Πέμπτη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και ο οποίος εξερράγη στα χέρια μιας υπαλλήλου η οποία τραυματίστηκε, με το πακέτο - βόμβα που εντοπίστηκε την Τετάρτη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το οποίο είχε σταλεί από την Ελλάδα εξετάζεται από τις γαλλικές Αρχές. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις