Logo

Επίθεση Κοντονή κατά Μητσοτάκη για τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση του Noor 1



 
 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο της Άρτας είπε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: «H προσπάθεια του κ.Μητσοτάκη να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, βάλλοντας εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, έχει πέσει στο κενό διότι τελικά αποδείχθηκε συνήγορος και συμπαραστάτης των διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων εις βάρος της διαδικασίας διερεύνησης της αλήθειας και μάλιστα για μια υπόθεση διασποράς στην Ελλάδα και πιθανόν και αλλού 2 και πλέον τόνων καθαρής ηρωίνης»/

Ο κ.Κοντονής αναφέρθηκε και στο θέμα των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ, λέγοντας: «Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κατέθεσαν μια πρόταση απολύτως σωστή και εποικοδομητική. Παρά ταύτα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις χωρίς λογική. Νομίζω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση. Η ΝΔ προσπαθώντας να πλήξει την Κυβέρνηση με κάθε μέσο δεν διστάζει να δυναμιτίζει τη σταθερότητα και να πλήττει την οικονομία στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Η Δεξιά δεν αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση, αντιπολιτεύεται τη χώρα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική».

Νέο δικαστικό μέγαρο στην Άρτα

Ο κ. Κοντονής κατά την επίσκεψη του στην Άρτα συναντήθηκε και συνομίλησε ξεχωριστά με τα Προεδρεία των δικαστικών σχηματισμών, με τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας και δήλωσε ικανοποιημένος από τον εύρυθμο τρόπο λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης.

Όπως γνωστοποίησε κατά τις διαδοχικές συναντήσεις του,  εντός του 2017 πρόκειται να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης για την ανακαίνιση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου, που αποτελεί εξάλλου και ιστορικό κτἠριο στο κέντρο της πόλης, για να μεταφερθούν εκεί ορισμένες δικαστικές υπηρεσίες του νομού.

Παράλληλα ζήτησε από τα προεδρεία των δικαστικών σχηματισμών να τον ενημερώσουν σχετικά με το χρόνο έκδοσης των αποφάσεων και για τον αριθμό των εκκρεμών υποθέσεων. Οι απαντήσεις που έλαβε ήταν ικανοποιητικές αφού για παράδειγμα στην ανάκριση εκκρεμούν μόλις 48 δικογραφίες. Επίσης, αναφέρθηκε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τα συναινετικά διαζύγια. Μάλιστα, για την προωθούμενη ρύθμιση των συναινετικών διαζυγίων, τα οποία θα εκδίδονται πλέον από συμβολαιογράφο, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «τομή στο οικογενειακό δίκαιο» και κάλεσε τους δικηγόρους να στηρίξουν αυτό το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται, ότι τον υπουργό Δικαιοσύνης συνόδευαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και η Διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, Σοφία Θελερίτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις