Logo

Σοβαρά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια σημειώθηκαν, την Τετάρτη το απόγευμα, μέσα στο κτήριο του Ειρηνοδικείου της Αθήνας, ανάμεσα σε αστυνομικούς και μέλη πολιτικών φορέων και συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς.

Τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) που βρίσκονται εντός του κτηρίου (οδός Λουκάρεως) δεν επέτρεψαν σε μέλη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, της Πλεύσης Ελευθερίας με επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ΠΑΜΕ και του κινήματος «δεν πληρώνω», να εισέλθουν στις αίθουσες που θα πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί από συμβολαιογράφους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σοβαρά επεισόδια και τα ΥΜΕΤ να απωθούν τους συγκεντρωμένους με τη χρήση χημικών.

Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Μεταξύ αυτών και πρώην δήμαρχος Καισαριανής και στέλεχος της ΛΑΕ, Θανάσης Μπαρτζώκας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών που έπεσαν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Αντιμέτωποι μετα ΜΑΤ βρέθηκαν και τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων που συγκεντρώθηκαν σήμερα Τετάρτη έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτήριο, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και έξω  από το συμβολαιογραφικό γραφείο της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή. Στη συνέχεια  οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συνέχισαν προς τα δικαστήρια, όπου μπήκαν για λίγο στο κτήριο, όπου φώναξαν συνθήματα, παρέμειναν για μισή περίπου ώρα στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και αποχώρησαν.

Το αίτημα των διαδηλωτών ήταν να νομοθετηθεί η «προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας», καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι στο πινάκιο του Ειρηνοδικείου ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί ακινήτων όχι ιδιαίτερα υψηλής αξίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πορεία είχε ξεκινήσει έξω από το ΥΜΑΘ λίγο μετά τις 14:00, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εκεί  στις 13:30.

Βίντεο από Θεσσαλονίκη 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις