Logo

Οι άντρες συγχωρούν την απιστία… αρκεί να είναι με άλλη γυναίκα !



 
 

lsbnfrgv_29-1-2011Το 50% των ανδρών ισχυρίζεται ότι θα συγχωρούσε την απιστία της συντρόφου του, αρκεί να είχε συμβεί με γυναίκα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σε τεύχος επιστημονικού περιοδικού μέσα στον Ιανουάριο.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν, ζήτησαν από 718 φοιτητές να φανταστούν ότι έχουν μια μακροχρόνια σχέση και στη συνέχεια τους ζήτησαν να σκεφτούν την πιθανή τους αντίδραση στο φανταστικό σενάριο ότι η σύντροφός τους τους απάτησε.

Συνολικά, το 50% σχεδόν των ανδρών είπε ότι θα παρέβλεπε μία απιστία της συντρόφου του με μία άλλη γυναίκα και θα συνέχιζε την σχέση κανονικά, ενώ μόνο το 22% είπε ότι θα συγχωρούσε την σύντροφό του αν είχε κοιμηθεί με άλλον άνδρα.

Σύμφωνα με την Τζέιμυ Κόνφερ, ψυχολόγο και συγγραφέα της έρευνας, ο μεγαλύτερος βαθμός αποδοχής για μια ομοφυλοφιλική απιστία, μπορεί να προκύπτει από το γεγονός ότι οι γυναίκες ερωμένες δεν μπορούν να αφήσουν έγκυες τις κοπέλες των ανδρών. «Ένας άρτιος μηχανισμός ζήλιας ενεργοποιείται σε άνδρες και γυναίκες από διάφορα είδη συνθημάτων - εκείνων που απειλούν την πατρότητα στους άνδρες και εκείνων που απειλούν την εγκατάλειψη στις γυναίκες», δήλωσε η Κόνφερ.

Η Κόνφερ πιστεύει επίσης, ότι ορισμένοι άνδρες μπορεί στην πραγματικότητα να θεωρήσουν ερεθιστική την ερωτική συνεύρεση της συντρόφου τους με μια άλλη γυναίκα ή - όπως λέει η ίδια -  μπορεί να τη θεωρήσουν ως “μία ευκαιρία να συνευρεθούν σεξουαλικά με πάνω από μία γυναίκες ταυτόχρονα, ικανοποιώντας έτσι την ανδρική επιθυμία για περισσότερες συντρόφους”.

Οι γυναίκες απ’ την άλλη, δεν είναι και τόσο συγκαταβατικές. Το 28% των ερωτηθέντων γυναικών είπε ότι θα παρέβλεπε την απιστία του συντρόφου τους με μια άλλη γυναίκα, ενώ μόνο το 21% θα ενέκρινε την ερωτική συνεύρεση του συντρόφου τους με έναν άλλον άνδρα.

Φυσικά, τα ομοφυλοφιλικά σενάρια της έρευνας ήταν καθαρά φανταστικά και ελάχιστοι συμμετέχοντες είχαν βιώσει ανάλογη εμπειρία στην προσωπική τους ζωή. Όταν οι ερευνητές ρώτησαν τους ίδιους φοιτητές σχετικά με τις πραγματικές τους εμπειρίες, οι άνδρες έδειξαν λιγότερη ανέχεια στην απιστία της συντρόφου τους σε σύγκριση με τις γυναίκες και διαπίστωσαν ότι οι άνδρες έβαλαν τέλος σε σχέση τους  μετά από απιστία της συντρόφου τους σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις