Logo

Ο Άδωνις απειλεί με μηνύσεις τον Παπαγγελόπουλο και την Τουλουπάκη [βίντεο]



 
 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος την Τρίτη στην υπόθεση Novartis ανέφερε: «Αν ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει λάβει μερική άτυπη ενημέρωση θα τον πάω φυλακή για κακούργημα. Θα τον πάω φυλακή. Αύριο θα του καταθέσω μήνυση. Αύριο θα καταθέσω μήνυση και στον κ. Παπαγγελόπουλο και σίγουρα στην κα. Εισαγγελέα. Αν η κα. Εισαγγελεύς έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση στον κ. Παπαγγελόπουλο, όπως ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίσθηκε, τότε έχει και η κα. Εισαγγελεύς και ο κ. υπουργός παραβιάσει το Σύνταγμα. Και θα πάνε φυλακή και οι δύο». 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας «αν ο κ. Κοντονής έχει σηκώσει την πρώτη σελίδα του φακέλου θα πάει φυλακή». 

Η απάντηση του Σταύρου Κοντονή  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ: «Ο κ. Γεωργιάδης να προετοιμάσει την υπεράσπισή του διότι τα πράγματα για αυτόν μπορεί να είναι λίγο δύσκολα τις επόμενες ημέρες».

Αναφορικά με το άν έχει ή όχι γνώση της δικογραφίας είπε: Δεν πρόλαβα καν να την κοιτάξω. Είδα ότι εμπεριέχει καταθέσεις μαρτύρων κ.λπ. οι οποίοι αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα αλλά πέραν τούτουre μία εμπεριστατωμένη εικόνα δεν μπορώ να έχω».

Επίσης, μιλώντας στον realfm 97,8 στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή τόνισε: «Δεν έχω διαβάσει το σύνολο της δικογραφίας, έχω δει τι στοιχεία περιγράφει και έχω διαβάσει αναλυτικά το διαβιβαστικό της εισαγγελέως. Η ΝΔ έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιοποίησης και δυστυχώς σε αυτόν τον κατήφορο πάμπολλες φορές έχει εμπλέξει τη δικαιοσύνη. Τώρα αντί να προβληματίζεται που εδώ το μισό υπουργικό συμβούλιο του κ. Σαμαρά εμφανίζεται να έχει ενός τύπου εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, αναλώνεται σε άλλες συζητήσεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα έρεισμα στον νόμο. Και σε τελευταία ανάλυση αν ο νομοθέτης ήθελε τη μη γνώση ορισμένων στοιχείων, γιατί από τη στιγμή που παίρνεις μια δικογραφία πρέπει να δεις τι είναι αυτή η δικογραφία, δεν θα επέβαλε μέσω της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης η δικογραφία να φτάσει στη Βουλή, θα έλεγε απευθείας».

 Σαλμάς: Οι μάρτυρες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν, Είναι μικρή η Ελλάδα 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, από την πλευρά του, εκτόξευσε απειλές κατά των προστατευόμενων μαρτύρων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον  ΣΚΑΪ είπε  «Σας λέω ένα πράγμα οι μάρτυρες αυτοί που κατέθεσαν εδώ –ας τους άλλαξαν ταυτότητα- θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Είναι μικρή η Ελλάδα».

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε το σκάνδαλο Novartis ως μία κακοστημένη υπόθεση, με μυστικούς μάρτυρες κουκουλοφόρους οι οποίοι δεν πήγαν στην Αμερική να πάρουν τα εκατομμύρια αλλά πήγαν στην Τουλουπάκη, όπως ισχυρίστηκε. 

Όπως είπε η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να τον ανταμείψει πολιτικά για όλα αυτά που έκανε, γιατί, όπως είιπε, δεν είναι εύκολο να τα βάζεις με τέτοιους κολοσσούς για να ξεβρωμίσει ο τόπος από τη διαφθορά.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το όνομά του μπορεί να βρίσκεται στη δικογραφία «για καμιά ανοησία», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για στημένες πολιτικές διώξεις κατά των αντιπάλων της στο πλαίσιο πολιτικής σκευωρίας.

Ακόμη ανέφερε πως αν οι μάτυρες είχαν σημαντικά στοιχεία θα πήγαιναν στην Αμερική και στήριξε όλους τους υπουργούς υγείας, λέγοντας ότι επί Ν.Δ. όλοι μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη.

«Σε 10 χώρες βρέθηκε σκάνδαλο της Νovartis. Είναι μια επιθετική εταιρεία που έχει διαφθορά και προσπαθεί να διαφθείρει τους πάντες και τα πάντα. Σε καμία χώρα δεν υπήρχαν πολιτικοί. Δεν είναι πρακτική της».

 Φρουζής: Δεν συμμετείχα σε καμία παράνομη δραστηριότητα 

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, που είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Novartis επί δύο έτη. σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:  "\

«Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της εταιρείας NOVARTIS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, θυγατρικής της ομώνυμης ελβετικής πολυεθνικής, από το έτος 2007 εως το έτος 2015, οπότε αποχώρησα οικειοθελώς, με καθήκον, κατά κύριο λόγο, την εκπροσώπηση της εταιρείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του οποίου είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας επί τρία έτη αντιστοίχως.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καθ' όλο το διάστημα παραμονής μου στην ανωτέρω εταιρεία ουδέποτε συμμετείχα καθοιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου.

Τα όσα αντίθετα κυκλοφορούν σε επίπεδο δημοσιογραφικών πληροφοριών ή διατυπώνονται σε επίσημα έγγραφα, με προχειρότητα που προκαλεί εντύπωση, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Όλα τα ανωτέρω θα αποδείξω ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών Αρχών, από τις οποίες, παραδόξως, ουδέποτε κλήθηκα μέχρι σήμερα να εισφέρω οτιδήποτε θα βοηθούσε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία να λάβω νομίμως γνώση της δικογραφίας, η οποία κατά τρόπο νομικά και ηθικά επιλήψιμο έχει διαρρεύσει, προκειμένου κι εγώ να πληροφορηθώ την εις βάρος μου κατηγορία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα καταπέσει.

Εξυπακούεται ότι επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που ήδη έχω υποστεί από την ανάμειξη του ονόματός μου στην εν λόγω υπόθεση, εις βάρος όλων όσοι, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, συνέβαλαν στην πρόκλησή της.

Κωνσταντίνος Φρουζής»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-2-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις