Logo

Αυτόφωρο για Σαββίδη και στο βάθος... διακοπή



 
 

Μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στην Τούμπα, όπου ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ που πλέον θα κριθεί στα δικαστήρια, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις καθώς υπάρχουν σκέψεις για οριστική διακοπή της φετινής Superleague.

Από χθες βράδυ αναζητούνται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Βορείου Ελλάδας, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και ακόμη τέσσερα άτομα, που πιθανότατα ανήκουν στην προσωπική ασφάλειά του, για το αδίκημα εισβολής στο γήπεδο (πλημμέλημα).

Η διαδικασία ύστερα από τις καταθέσεις του διαιτητή και παραγόντων της ΑΕΚ και το Αυτόφωρο λήγει απόψε.

Την ίδια ώρα, η πλευρά του Σαββίδη υποστηρίζει ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κατέχει νόμιμα το όπλο που έφερε.

Επαφές Βασιλειάδη

Στο μεταξύ, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και στελέχη της UEFA συναντάται ο σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος χθες βράδυ δήλωσε ότι η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA.

«Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μάς γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

»Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από τον στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Βασιλειάδης.

Για το θέμα τοποθετήθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι «δεν χρειάζεται συζήτηση, αλλά λήψη αυστηρών μέτρων».

«Οι σκηνές που είδαμε προσβάλλουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και κάνουν κακό στην ομάδα και στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Όποιος μπαίνει με περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο είναι προκλητικά απαράδεκτο», είπε επίσης (ρ/σ Πρακτορείο) ο κ. Σκουρλέτης.

Σημείωσε, δε, πως δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ευνοϊκή μεταχείριση ούτε για πρόσωπα ούτε για ομάδες: «Δεν υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τον οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε θέση και αν είναι, πολύ δε περισσότερο εάν είναι ένα δημόσιο πρόσωπο».

Το φύλλο αγώνα

Ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Κομίνης, που ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ και στη συνέχεια αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων από το γήπεδο, περιγράφει -σύμφωνα με πληροφορίες- τα εξής στο φύλλο αγώνα:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση «Έχεις τελειώσει».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

ΑΕΚ: Διακοπή εξαιτίας Σαββίδη

Σύμφωνα με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, ο διαιτητής αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του Ιβάν Σαββίδη.

«Εμείς μπάλα με όπλα δεν παίζουμε», διέρρεαν χθες βράδυ από την Ένωση κάνοντας ευθεία αναφορά σε φωτογραφίες που απεικονίζουν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να φέρει όπλο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ περιέγραψε μετά τα μεσάνυχτα στο ισπανικό Radio Marca πώς έζησε τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη:

«Ο ΠΑΟΚ σκόραρε με γκολ οφσάιντ, ο διαιτητής το ακύρωσε και οι παίκτες ξεκίνησαν μια διαμαρτυρία για 4-5 λεπτά, χωρίς ο διαιτητής να αποβάλει κανέναν. Ξαφνικά ένας άντρας μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σωματοφύλακες, όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και πηγαίνει πρώτα τον διαιτητή και στη συνέχεια στον δικό μας πάγκο και αρχίζει να τους απειλεί όλους», είπε ο Μανόλο Χιμένεθ.

«Αρχικά δεν υπήρξε φόβος για την ακεραιότητά μας, αλλά στη συνέχεια, βλέποντας τις φωτογραφίες με το πιστόλι σκέφτεσαι "Αν επιλέξει να κάνει κάτι τρελό, θα μπορούσε το κάνει". Είναι αλήθεια ότι στην αρχή δεν ξέραμε ότι είχε ένα πιστόλι στη ζώνη του, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, διότι ίσως έχει την άδεια να το έχει, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό, ένας πρόεδρος πηγαίνει στο κέντρο για να διαμαρτυρηθεί και να απειλήσει τον διαιτητή», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Ο διαιτητής ήθελε να βγούμε έξω και να παίξουμε πέντε λεπτά, αλλά ο πρόεδρός μας είπε ότι οι παίκτες μας δεν θα βγουν να παίξουν, πόσο μάλλον που απειλούνται από ανθρώπους που εισβάλλουν στο αγωνιστικό χώρο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. ο διαιτητής είπε ότι το παιχνίδι τελικά έληξε με 0-0 και τώρα δεν ξέρω τι θα συμβεί».

ΠΑΟΚ: Διαδικασίες για την προστασία της ομάδας

Με μεταμεσονύχτια ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισήμανε ότι ο Ιβάν Σαββίδης «προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται».

«Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-3-2018 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις