Logo

Συγκρούσεις με πέτρες και χημικά μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών στη νότια πύλη της ΔΕΘ [βίντεο+φωτο]



 
 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη Δευτέρα ο χώρος έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό.

Η ένταση ξεκίνησε  όταν μερίδα διαδηλωτών έσπασε την πόρτα της νότιας πύλης της ΔΕΘ και αποπειράθηκε να εισέλθει εντός του χώρου της Εκθέσεως.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Μία σύλληψη

Σύμφωνα με το thestival.gr η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική έξω από το χώρο της ΔΕΘ και στους γύρω δρόμους, καθώς κουκουλοφόροι συγκρούονταν με αστυνομικούς των ΜΑΤ τόσο μπροστά στη νότια πύλη της Έκθεσης όσο και στην οδό Εθνικής Αμύνης. 

Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους, πετούσαν πέτρες και φωτοβολίες προς τα ΜΑΤ, τα οποία απαντούσαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις  προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη ενός άνδρα, τον οποίο επιχείρησαν να απελευθερώσουν διαδηλωτές χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες  για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας. Περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ.

Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καταστά και την ίδια μέρος του»

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-6-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις