Logo

Η αλήθεια πίσω από τα πρωτοσέλιδα για τρόφιμα που κατηγορούνται για πρόκληση καρκίνου [βίντεο]



 
 

Τα δημοσιεύματα σχετικά με ορισμένα τρόφιμα που υποτίθεται ότι προκαλούν καρκίνο ή και για εκείνα που υποτίθεται ότι τον θεραπεύουν, σήμερα, είναι πάρα πολλά. Η βρετανική ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη Which?, η οποία ειδικεύεται στον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων, δημοσίευσε ένα άρθρο με το οποίο προσπαθεί να διαψεύσει αυτές λανθασμένες πληροφορίες, από επιστημονική άποψη.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα μεταποιημένα κρέατα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου και του στομάχου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα νιτρικά και τα νιτρώδη που προστίθενται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας είναι καρκινογόνα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λέει ότι η πρόσληψη μόλις 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνει κατά 18% τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την εμφάνιση κακοήθων όγκων είναι η κατανάλωση ζάχαρης. Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν αποδείξει την άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης και της εμφάνισης του καρκίνου, η κατανάλωση των τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και όταν τα άτομα είναι υπέρβαρα, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Ομοίως, το άρθρο επισημαίνει ότι, παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες για να αποδειχθεί η καρκινογένεση προϊόντων όπως τα παρασιτοκτόνα, τα γλυκαντικά ή τα πρόσθετα τροφίμων, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι συνιστούν μεγαλύτερη κατανάλωση ορισμένων προϊόντων που θεωρούνται ευεργετικά για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου, όπως το πράσινο τσάι, ο κουρκουμάς, τα ρόδια, τα βακκίνια, τα φρούτα και τα λαχανικά, μεταξύ άλλων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις