Logo

ΗΠΑ: Η εκδίκηση του… μπέηκον – Απατεώνας παρίστανε τον Σαουδάραβα πρίγκιπα [φωτο]



 
 

Ένας άντρας από το Μίτσιγκαν, ο οποίος για 20 χρόνια παρουσιαζόταν ως Σαουδάραβας πρίγκιπας, αποκαλύφθηκε από ένα επενδυτή από το Μαϊάμι, τον οποίον σκόπευε να εξαπατήσει, επειδή πρόσεξε ότι έτρωγε χοιρινό.

Ο Anthony Gignac, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν κολομβιανής καταγωγής και είχε υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι στο Μίτσιγκαν. Η αποκάλυψη της απάτης του έγινε στα τέλη του περασμένου χρόνου, αλλά μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές νέες λεπτομέρειες της υπόθεσης, σύμφωνα με την Miami Herald.

Ο Gignac συστηνόταν ως «Σουλτάνος ​​Μπιν Χαλίντ Αλ Σαούντ». Το τελευταίο «κόλπο» του, το οποίο δεν υλοποιήθηκε, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017, όταν δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο ιστορικό ξενοδοχείο Fontainebleau στο Miami Beach, το οποίο ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε από τον μεσίτη Jeffrey Soffer, ιδιοκτήτη της εταιρείας Turnberry Associates.

Δύο μήνες αργότερα, τον Μάιο, είχε την πρώτη του συνάντηση με τον Soffer. Ήταν προσκεκλημένος στο Fountainebleau, όπου έφτασε σε μια Ferrari California 2016, η οποία φαινόταν να φέρει διπλωματικές πινακίδες, αν και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι τις είχε αγοράσει στο eBay.

Χλιδάτη ζωή

Gignac διαφήμιζε τον πολυτελή τρόπο ζωής του στο λογαριασμό του Instagram, στον παρουσιαζόταν ως princedubai_07.

 

504

A post shared by Foxy (@princedubai_07) on

Ωστόσο, όλα άλλαξαν τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όταν ο Gignac επέστρεψε τη χειρονομία στον Soffer και τον προσκάλεσε στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Fisher Island, στον κόλπο Biscayne του Μαϊάμι.

Ο ψευτοπρίγκηπας του έδειξε μια επιστολή που εφέρετο ότι εκδόθηκε από την Τράπεζα του Ντουμπάι, η οποία εγγυάτο ότι διέθετε 600 εκατομμυρίων δολαρίων για να επενδύσει στο ξενοδοχείο και δύο πολυτελή αυτοκίνητα που είχε στο χώρο στάθμευσης, με –ψεύτικες όπως αποδείχθητκε- διπλωματικές πινακίδες.

Τον ίδιο μήνα, οι Gignac και Soffer πέταξαν στο Aspen. Ο επιχειρηματίας έδωσε στον ψευτοπρίγκιπα από τη Σαουδική Αραβία ένα βραχιόλι Cartier αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. Όμως σε όλες αυτές τις συναντήσεις ο Soffer παρατήρησε κάτι, ο υποτιθέμενος «Σουλτάνος ​​Μπιν Χαλίντ αλ Σαούντ» έτρωγε φυσικά μπέικον και χοιρινό, κάτι που ένας αφοσιωμένος μουσουλμάνος πρίγκιπας δεν μπορούσε να κάνει.

 

Bling

A post shared by Foxy (@princedubai_07) on

Τότε ο Soffer ζήτησε από την ιδιωτική ασφάλεια του Fontainebleau να ακολουθήσει και να ερευνήσει τον «σαουδάραγκο πρίγκιπα». Ανακάλυψαν ότι δεν ήταν αυτός που έλεγε και ότι απλά προσπαθούσε να τους εξαπατήσει για να πάρει μεγάλα ποσά χρημάτων και άλλα υλικά οφέλη.

Μετά την έρευνα έκαναν καταγγελία στις ομοσπονδιακές αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για απάτη . Ο Gignac συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο όταν πέταξε από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη με πλαστό διαβατήριο.

Τώρα, ο 47χρονος άνδρας αναμένει την ανακοίνωση της ποινής του, που πρόκειται να γίνει τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για κλοπή ταυτότητας, απάτη και δήλωση ότι ήταν ξένος αξιωματούχος.

Αν και δεν εξαπάτησε τον Soffer, ωστόσο είχε ήδη διαπράξει άλλες απάτες στο παρελθόν, από τις οποίες απεκόμισε εκατομμύρια δολάρια, με τα οποία είχε αγοράσει τα αυτοκίνητα μάρκας Ferrari και της Rolls Royce, κοσμήματα Cartier και το διαμέρισμα στο Μαϊάμι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις