Logo

Θύμα πειρατείας το PS4 της Sony μέσω Ebay



 
 

ps4-pirateΘύμα πειρατείας έπεσε η παιχνιδοκονσόλα της Sony PlayStation 4 μέσω Ebay, καθώς ιδιώτης πουλούσε PS4 μέσω παράνομου λογισμικού.

Αν και επί πέντε χρόνια από την κυκλοφορία της παιχνιδοκονσόλας είχε αποφευχθεί η εκτέλεση πειρατικού λογισμικού, φαίνεται ότι τα κατάφερε ιδιώτης ο οποίος ξεπέρασε τα συστήματα ασφαλείας της Sony και εκτέλεσε μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό.

Για το λόγο αυτό η ιαπωνέζικη εταιρεία προχώρησε στη μήνυση του ιδιώτη από την Καλιφόρνια ο οποίος πουλούσε μέσω eBay κονσόλες PlayStation 4 οι οποίες είχαν γίνει jailbreak προκειμένου να παρακάμπτεται ο έλεγχος ασφαλείας της κονσόλας και να είναι εφικτή η εκτέλεση πειρατικού λογισμικού. Σε αυτό περιλαμβάνονται αρκετά δημοφιλή παιχνίδια όπως το Call of Duty: WWII και το God of War.

Ο πωλητής με το ονοματεπώνυμο Eric Scales είχε δημοσιεύσει μηνύματα στη ιστοσελίδα του όπως «σταματήστε να αγοράζετε παιχνίδια» τα οποία συνοδευόντουσαν από εικόνα με την κλασσική σημαία του πειρατή. 

Στο πλαίσιο της έρευνας της η Sony αγόρασε δύο κονσόλες από τον Scales και διαπίστωσε ότι περιλαμβάνονταν οδηγίες για το πως να εγκαταστήσει ο αγοραστής πειρατικά παιχνίδια, προτρέποντας τους χρήστες να «απολαμβάνουν όλα τα παιχνίδια δωρεάν».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TorrentFreak, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αγωγή σχετικά με παραβίαση του λογισμιμού (jailbroken) του PS4, προκειμένου η Sony να στείλει ένα μήνυμα και να αποτρέψει νέους επίδοξους "πειρατές".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις