Logo

Formula 1: Στη McLaren δεν τρώνε τα Χριστούγεννα



 
 

mclaren_25-12-2011Ο Λιούις Χάμιλτον και ο Τζένσον Μπάτον ακολουθούν αυστηρή δίαιτα, την οποία δεν θα προδώσουν ούτε και στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η φήμη πως ο ένας έχει κολλήσει τη φωτογραφία του άλλου επάνω στο ψυγείο του, είναι ανακριβής. Στη Φόρμουλα 1 ωστόσο ο τιμέιτ του είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος σου, πόσο μάλλον στη McLaren η οποία διαθέτει δύο παγκόσμιους πρωταθλητές.

Τόσο ο Λιούις Χάμιλτον, όσο και ο Τζένσον Μπάτον ακολουθούν αυστηρή δίαιτα ενόψει της νέας σεζόν και θα μείνουν πιστοί στον όρκο που έδωσαν στον διαιτολόγο, στον διατροφολόγο και ολόκληρη την ομάδα που βοηθάει έναν οδηγό της F1.

Σε συνέντευξη του ο Χάμιλτον αποκάλυψε πως δεν θα τιμήσει το χριστουγεννιάτικο γεύμα. Με ένα πιάτο καστανό ρύζι και φασόλια θα τη... βγάλει.

"Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου. Ακόμη και την ημέρα των Χριστουγέννων τηρώ τη δίαιτα μου. Ένα smoothie με πρωτεΐνες και σταφίδες για πρωινό. Είναι πραγματικά άθλιο και απλά λιώνω τα υλικά στο shoothie. Κάθομαι στο τραπέζι και βλέπω τους άλλους να τρώνε pancakes, βάφλες και αυγά με μπέικον. Εγώ πεθαίνω από την πείνα. Είναι τιμωρία για μένα. Αν μπορούσα να φάω αυτό που ήθελα θα ήταν ένα σάντουιτς με μπέικον. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό", εξήγησε ο Χάμιλτον και είναι εύκολο να τον συμπονέσει κανείς αν σκεφτεί κανείς ότι οι Βρετανοί του... δίνουν και καταλαβαίνει την περίοδο των γιορτών.

mclaren1_24-12-201"Το γεύμα μου θα είναι φασόλια με σάλτα και καστανό ρύζι, ενώ για δείπνο μπορεί να φάω λίγο ψάρι ή κοτόπουλο", κατέληξε, γνωρίζοντας ότι το 2012 πρέπει να είναι σταθερός αν δεν θέλει να χάσει ξανά την "εσωτερική μάχη" με τον Μπάτον.

Ο Μπάτον από την άλλη που συμμετέχει σε αγώνες τριάθλου στον ελεύθερο χρόνο του, έχει την ατυχία να έχει γεννηθεί σχετικά ψηλός για τη Φόρμουλα 1. Ζυγίζει μόλις 69.8 κιλά, ωστόσο στη McLaren τον βρίσκουν βαρύ.

"Η ομάδα θέλει να είμαι ελαφρύτερος. Έτσι δεν μπορώ να φάω υδατάνθρακες, εκτός κι αν γυμνάζομαι πολύ. Για πρωινό θα πάρω πρωτεΐνες, δηλαδή αβγά. Κάθε πρωί. Ήμουν αρκετά βαρύς πέρυσι το χειμώνα και έτσι οι ειδικοί που επισκέφθηκα, μου έδωσαν μια δίαιτα που με σόκαρε. Αβγά και μπριζόλα για πρωινό, δίχως όμως υδατάνθρακες.

Μπορώ να φάω υδατάνθρακες σε ένα γεύμα τύπου καστανό ρύζι ή γλυκοπατάτες. Έχασα 4% λίπος σε τρεις εβδομάδες και δεν μπορώ να σταματήσω τώρα".

Οδηγός και μονοθέσιο πρέπει να ζυγίζουν 640 κιλά. Όσο ελαφρύτερος είναι ο οδηγός, τόσα περισσότερα... καλούδια προστίθενται στο μονοθέσιο. Όλα μετρούν και υπάρχει έμφαση στην λεπτομέρεια. Πχ. ένα logo στις φόρμες των οδηγών ζυγίζει 37 γραμμάρια!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-12-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις