Logo

Παίρνουν ναρκωτικά όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα ξεπληρώσει το χρέος της !



 
 

xreokopia_01-02-2011Τη χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά και της Ιρλανδίας προβλέπει έρευνα, του γνωστού οικονομικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, που διενεργήθηκε μεταξύ χιλίων διαχειριστών κεφαλαίων αναλυτών και χρηματιστών.

Συγκεκριμένα τη χρεοκοπία της χώρας μας θεωρεί σίγουρη το 75% των ερωτηθέντων, ενώ το 53% προβλέπει ότι… τον ίδιο δρόμο πρόκειται να ακολουθήσει και η Ιρλανδία.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας – που το Bloomberg ανάρτησε ως κύριο πρωτοσέλιδο θέμα στην ιστοσελίδα του – το 59% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης πρόκειται να την εγκαταλείψουν μέχρι το 2016, ενώ το 11% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της Wall Street Journal - το οποίο επικαλείται επενδυτές στην αγορά των CDS (ασφάλιστρων κινδύνου) – υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει περισσότερες πιθανότητες για να χρεοκοπήσει, απ’ ότι η Αίγυπτος!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα για να ασφαλίσει κάποιος 10 εκατ. δολάρια ελληνικού χρέους από τη χρεοκοπία, χρειάζεται 835.000 δολάρια ετησίως, ενώ την ίδια ώρα, το αντίστοιχο ποσό για την Αίγυπτο ανέρχεται σε 440.000 δολάρια.

Καταλήγοντας μάλιστα, η γνωστή αμερικανική εφημερίδα αναγράφει δήλωση προέδρου μεγάλης τράπεζας για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία: «Παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι θα κατορθώσουν να πληρώσουν το χρέος»!!!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις