Logo

Οι δέκα σημαντικότερες μεταγραφές



 
 

premierlig_01-02-2011Οι οικονομολόγοι κάνουν λόγο για μια δεύτερη περίοδο οικονομικής κρίσης που θα πλήξει τη Βρετανία.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Αγγλίας κάνουν τις αγορές τους χρησιμοποιώντας εκπτωτικά κουπόνια.

Κι όμως. Το αγγλικό ποδόσφαιρο δείχνει ότι έχει ανοσία στην κρίση! Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις κόστους περίπου 200 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο εκτός από τους αγγλικούς συλλόγους στο εφετινό χειμερινό μεταγραφικό παζάρι «έπαιξαν» αρκετές ομάδες από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Οι δέκα σημαντικότερες μεταγραφές είναι οι εξής:

Φερνάντο Τόρες

Αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τελευταίας στιγμής. Άφησε το 2007 την Ατλέτικο Μαδρίτης αναζητώντας τίτλους με τη Λίβερπουλ. Ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου με την εθνική Ισπανίας, εξακολουθεί να αγνοεί τη συλλογική επιτυχία.

Εκεί πόνταρε η Τσέλσι η οποία πληρώνοντας 58 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ πραγματοποίησε την ακριβότερη μεταγραφή μεταξύ αγγλικών συλλόγων. Ο 26χρονος ισπανός στράικερ θα πληρώνεται με 12 εκατ. ευρώ ετησίως τα ερχόμενα 5,5 χρόνια για τα οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους Μπλε.

Άντι Κάρολ

Η έβδομη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο 22χρονος επιθετικός της Νιούκαστλ, ο οποίος έγινε διεθνής με την εθνική ανδρών της Αγγλίας πριν από μερικούς μήνες, πήρε αμέσως τη φανέλα με το Νο9 στη Λίβερπουλ και το αντίστοιχο βάρος στις πλάτες του.

Τα 41 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του τον κατατάσσουν ως τον πιο ακριβοπληρωμένο βρετανό ποδοσφαιριστή!

Νταβίντ Λουίζ

Η Τσέλσι επέστρεψε δυναμικά στο παζάρι αποκτώντας την τελευταία ημέρα των μεταγραφών εκτός από τον Τόρες και τον 24χρονο διεθνή βραζιλιάνο αμυντικό της Μπενφίκα για τον οποίο δαπάνησε 25 εκατ. ευρώ.

Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός Νταβίντ Λουίζ μεγάλωσε στην Πορτογαλία, όπου μετακόμισε με τους γονείς του σε ηλικία 9 ετών..

Εντιν Ντζέκο

Ακόμη ένας επιθετικός που πρωταγωνίστησε στο παζάρι. Τον διεκδικούσαν αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως η Μίλαν, ωστόσο η Βόλφσμπουργκ αποδέχτηκε την πρόταση 32 εκατ. ευρώ της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 25χρονος βόσνιος διεθνής επιθετικός ήταν πρώτος σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα το 2009-10 (22 γκολ), ενώ την προηγούμενη χρονιά που η Βόλφσμπουργκ κατέκτησε τον τίτλο ο Ντζέκο είχε πετύχει 26 γκολ (δύο λιγότερα από τον συμπαίκτη του Γκραφίτε).

Τζιαμπάολο Πατσίνι

Ο 26χρονος επιθετικός της Σαμπντόρια δεν έχει κάποιο εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας, ωστόσο με τη φανέλα της Ίντερ σκόραρε δύο φορές στο ντεμπούτο του την περασμένη Κυριακή επιβεβαιώνοντας εκείνους που τον επέλεξαν και για τον οποίο δαπάνησαν 19 εκατ. ευρώ.

Λουίς Σουάρες

Επειδή η Λίβερπουλ δεν μπορεί να ρισκάρει καλύπτοντας το κενό του Τόρες μόνο με τον νεαρό Κάρολ, απέκτησε και τον ουρουγουανό διεθνή Λουίς Σουάρες από τον Αγιαξ αντί 26,5 εκατ. ευρώ.

Το άλμα από το ολλανδικό πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ ποτέ δεν ήταν εύκολο, ωστόσο για κάθε Μπάμπελ που δεν τα κατάφερε, υπάρχει κι ένας Ρουντ Φαν Νίστελροϊ που εκτόξευσε την καριέρα του.

Ιμπραΐμ Αφελάι

premier2_01-02-2011Το ιδιαίτερο αγωνιστικό στυλ της Μπαρτσελόνα απαιτεί ιδιαίτερους ποδοσφαιριστές. Το γεγονός ότι οι Μπλαουγκράνα μπορούν να δοκιμάσουν τον 25χρονο ολλανδό διεθνή (με καταγωγή από το Μαρόκο) Ιμπραΐμ Αφελάι αποκτώντας τον από την Αϊντχόφεν στην τιμή ευκαιρίας των 3 εκατ. ευρώ καθώς το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι, επιβεβαιώνει ότι όποιος ψάχνει, βρίσκει.

Αντόνιο Κασάνο

Το «κακό παιδί» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε την ίδια ημέρα που η «Σκουάντρα Ατζούρα» κατακτούσε το Μουντιάλ 1982 και θα μπορούσε να είχε στεφθεί κι ο ίδιος παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006, ωστόσο δεν ήταν στην αποστολή της εθνικής Ιταλίας.

Μετά τις Ρόμα και Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε «λιμάνι» στη Σαμπντόρια, η οποία για άγνωστο ποσό τον πούλησε στη Μίλαν. Εκεί θα κληθεί να καλύψει την τρύπα του Ροναλντίνιο. Εξωγηπεδικά είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει...

Σιμάο Σαμπρόζα

Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος σταρ που επιλέγει να συνεχίσει την καριέρα του σε πρωτάθλημα χαμηλότερης ταχύτητας. Η τουρκική Μμπεσίκτας απέκτησε (μετά από τους επίσης πορτογάλους Ούγκο Αλμέιδα και Ρικάρντο Κουαρέσμα) τον 31χρονο πορτογάλο διεθνή ακραίο επιθετικό αντί μόλις 900.000 ευρώ από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ράιαν Μπάμπελ

Ο 24χρονος αριστεροπόδαρος ολλανδός διεθνής επιθετικός - προϊόν της ακαδημίας του Αγιαξ - άνοιξε τον χορό των μεταγραφών στη Λίβερπουλ. Εχοντας πετύχει όλα κι όλα 12 γκολ από το 2008, οι «Κόκκινοι» αναζήτησαν αγοραστή και τον βρήκαν στην ανερχόμενη γερμανική δύναμη που λέγεται Χοφενχαϊμ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: Βήμα


Τελευταίες Ειδήσεις