Logo

Ταυτοποιήθηκαν ύποπτοι για τη δολοφονία της δημοσιογράφου, Καρουάνα Γκαλιζία



 
 

Τρεις υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να σχεδίασαν και να εκτέλεσαν τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πριν από 13 μήνες, ταυτοποίησαν οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta, οι τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ, που με τις έρευνές της είχε αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών, ίσως και του πρωθυπουργικού ζεύγους, οι τρεις ύποπτοι κρατούνται εδώ και ένα χρόνο. Οι τρεις, τα αδέλφια Άλφρεντ και Τζορτζ Ντιτζόρτζιο και ο Βίνσεντ Μουσκάτ, δηλώνουν αθώοι ενώ αρνούνται και να συνεργαστούν.

Η έρευνα, με τη βοήθεια και της ευρωπαϊκής αστυνομίας Europol αλλά και του FBI, φαίνεται ότι έχει προχωρήσει αρκετά ωστόσο στο δημοσίευμα -το οποίο δεν έχουν σχολιάσει οι αστυνομικές αρχές της Μάλτας- δεν υπάρχουν πληροφορίες για νέες συλλήψεις ή άλλα στοιχεία για την υπόθεση.

Όπως αναφέρεται η έρευνα συνεχίζεται και ακόμη είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Μάλιστα, Μαλτέζοι αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν ότι η αλυσίδα των στοιχείων για την υπόθεση έχει δημιουργήσει το «μονοπάτι» προς τους εγκεφάλους της δολοφονίας, αλλά μένουν να γίνουν κι άλλα ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν πλήρως.

Επίσης, το κίνητρο για τη δολοφονία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας της Μάλτας αναφέρεται ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας ήταν άλλοι, είχαν «διαφορετικά κίνητρα» και συνεργάστηκαν στην ανάθεση του συμβολαίου θανάτου για την Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία στους τρεις κατηγορούμενους.

Οι πηγές της εφημερίδας δεν έδωσαν στοιχεία για το περιβάλλον των υπόπτων, δηλαδή αν προέρχονται από το οργανωμένο έγκλημα, τον επιχειρηματικό ή πολιτικό κόσμο.

Ο διοικητής της Αστυνομίας, Λόρενς Κουτατζάρ, σχολίασε μόνο ότι η έρευνα βρίσκεται «σε κρίσιμο σημείο», χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, τον Οκτώβριο του 2017. Η δολοφονία της προκάλεσε σοκ τόσο στην κοινωνία της Μάλτας, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2018 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις