Logo

Θρυλικά εξώφυλλα δίσκων από… Lego !



 
 

qnmdblg_1-2-2011Ο βρετανός καλλιτέχνης Άαρον Σάβατζ παρουσίασε το νέο πρωτοποριακό έργο του – θρυλικά εξώφυλλα άλμπουμ διάσημων συγκροτημάτων, φτιαγμένα από τα γνωστά ανθρωπάκια Lego!

Ο Άαρον, 21 ετών, έκανε ορισμένες μετατροπές στα ανθρωπάκια - τους άλλαξε το κούρεμα, τα ρούχα και τις εκφράσεις του προσώπου τους- προκειμένου να μοιάζουν με τα διάσημα είδωλά του.

Στην συνέχεια, πέρασε μέρες ολόκληρες στήνοντας τα ανθρωπάκια και τα τουβλάκια με τέτοιον τρόπο, ώστε να αναπαριστούν, όσο πιο πιστά γίνεται, τα εξώφυλλα των άλμπουμ που επέλεξε.

Το έργο του Άαρον συμπεριλαμβάνει άλμπουμ θρυλικών καλλιτεχνών από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και σήμερα.

Μεταξύ των εξώφυλλων που επέλεξε να αναπαραστήσει είναι και τα ακόλουθα: “Nevermind” των Nirvana, “Saturday Night Fever” των Bee Gees, “Parallel Lines” των Blondie, “Born in the USA” του Bruce Springstreen, “One Step Beyond” των Madness και “It’s Not Me” της Lily Allen.

«Η αναπαράσταση εξώφυλλων γνωστών μουσικών άλμπουμ, ήταν μια εύκολη επιλογή για εμένα, καθώς συνδυάζει τα δύο βασικά μου ενδιαφέροντα – τη μουσική και την τέχνη», δήλωσε ο Άαρον και προσέθεσε: «Έκανα πρώτα μια έρευνα προκειμένου να δω τα διαθέσιμα Lego και στην συνέχεια, επέλεξα τα εξώφυλλα που μπορούσα να αναπαραστήσω. Για παράδειγμα, όταν βρήκα μία μπανάνα από Lego στο eBay, ήξερα ότι μπορούσα να αναπαραστήσω το εξώφυλλο του άλμπουμ “Velvet Underground”».

«H αγαπημένη μου αναπαράσταση είναι αυτή του εξώφυλλου του Elvis Presley, επειδή πιστεύω ότι έχει πιάσει απόλυτα το συναίσθημα και την κίνηση της αυθεντικής εικόνας. Όταν δείχνω τη δουλειά μου σε κάποιον για πρώτη φορά και μπορεί να αναγνωρίσει τι αναπαριστά, τότε ξέρω ότι την έκανα καλά», κατέληξε ο Άαρον.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις