Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, συναντήθηκε με την 53χρονη καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία του απολυτηρίου δημοτικού, το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου.
Ο Μιχάλης Καλογήρου πραγματοποιεί επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών και συναντήθηκε και συνομίλησε με κρατούμενες, μεταξύ των οποίων και η 53χρονη.
Η Ένωση Εισαγγελέων
Η Ένωση Εισαγγελέων, με αφορμή την καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας χαρακτηρίζει το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου ως «κατάλοιπο» μιας άλλης εποχής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της: «ο ανωτέρω νόμος -κατάλοιπο μιας άλλης εποχής- με έντονες κατά καιρούς επικρίσεις από θεωρητικούς και εφαρμοστές του Δικαίου, απειλεί στη διακεκριμένη του μορφή, όπως στην κριθείσα περίπτωση, ποινή ισόβιας κάθειρξης και σε περίπτωση αναγνώρισης ελαφρυντικών περιστάσεων, ποινή κάθειρξης, τουλάχιστον, δέκα ετών».
Ακόμη αναφέρει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί, στα πλαίσια της νομιμότητας, με την καταδικαστική απόφαση εξήντλησαν τα όρια της επιείκειας και επέβαλαν την κατώτατη προβλεπόμενη ποινή.
Αναλυτικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει στην ανακοίνωση της:
«Με αφορμή πρόσφατη απόφαση ποινικού δικαστηρίου, το οποίο επέβαλε σε καταδικασθείσα για παράβαση του νόμου περί Καταχραστών του Δημοσίου (ν. 1608/1950) ποινή καθείρξεως δέκα (10) ετών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει ότι ο σεβασμός στο Σύνταγμα και την εφαρμογή των Νόμων που θεσπίζονται από τη νομοθετική εξουσία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ο ανωτέρω νόμος-κατάλοιπο μιας άλλης εποχής-με έντονες κατά καιρούς επικρίσεις από θεωρητικούς και εφαρμοστές του δικαίου, απειλεί στη διακεκριμένη του μορφή, όπως στην κριθείσα περίπτωση, ποινή ισόβιας κάθειρξης και σε περίπτωση αναγνώρισης ελαφρυντικών περιστάσεων, ποινή κάθειρξης, τουλάχιστον, δέκα (10) ετών. Οι δικαστικοί λειτουργοί, στα πλαίσια της νομιμότητας, με την καταδικαστική απόφαση εξήντλησαν τα όρια της επιείκειας και επέβαλαν την κατώτατη προβλεπόμενη ποινή. Κατά συνέπεια, η έκφραση υπονοιών κατά των εφαρμοστών του δικαίου από οποιονδήποτε είναι πρόδηλα εσφαλμένη και δυσχεραίνει τον επιστημονικό διάλογο για νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, όταν αυτές είναι αναγκαίες».
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2018 από directNEWS.gr