Logo

Λευκορωσία: Αυστηροί περιορισμοί στις ξένες ιστοσελίδες



 
 

charter97_5-1-2012Ένας νέος νόμος στη Λευκορωσία απαγορεύει την πρόσβαση σε ξένες ιστοσελίδες και υποχρεώνει τα ίντερνετ καφέ να καταγγέλλουν τους χρήστες που επισκέπτονται site εκτός χώρας.

Ο νόμος, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή την Παρασκευή, απαγορεύει την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από ιστοσελίδες με άλλο domain name πλην του .by της Λευκωρωσίας.

Αυτό καθιστά παράνομες τις σελίδες πωλήσεων προϊόντων από ιστοσελίδες όπως η Amazon και το eBay σε Λευκορώσους καταναλωτές.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται φτάνουν μέχρι το 1 εκ. ρούβλια Λευκορωσίας ή 120 δολάρια.

Ο νόμος ορίζει ότι άτομα που προσφέρουν υπηρεσίες Διαδικτύου στο κοινό – είτε πρόκειται για ίντερνετ καφέ είτε ακόμα και για οικιακούς χρήστες – θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα, εάν επιτρέψουν την πρόσβαση σε ξένες ιστοσελίδες ή αν δεν καταγράψουν και αναφέρουν τέτοιες επισκέψεις.

Οποιοσδήποτε βρεθεί να επισκέπτεται "εξτρεμιστικές" ή "πορνογραφικές" ιστοσελίδες θα έχει επίσης κυρώσεις.

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, βρίσκεται στην εξουσία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας από το 1994.

Οι πρακτικές φίμωσης της αντιπολίτευσης που ακολουθεί, έχουν καταδικαστεί από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, που έχουν επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και έχουν δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία δικά του και δεκάδων συνεργατών του.

Στόχος οι αντιφρονούντες

Στο τέλος Δεκεμβρίου, η ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Charter 97, που λειτουργεί από το εξωτερικό, δέχθηκε επίθεση από χάκερ που διέγραψε αρχεία και ανάρτησε ψευδές κείμενο για τον αντίπαλο του Λουκασένκο, Αντρέι Σανίκοφ.

Τον περασμένο Μάιο, ο Σανίκοφ, ιδρυτής του Charter 97, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών επειδή διοργάνωσε μαζικές διαδηλώσεις στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2010, στις οποίες καταγγέλθηκε νοθεία.

Περισσότερα από 600 άτομα είχαν τότε συλληφθεί, μεταξύ τους και επτά υποψήφιοι της αντιπολίτευσης.

Διεθνείς παρατηρητές διαπίστωσαν, ότι τα αποτελέσματα των εκλογών, που έδωσαν το 80% των ψήφων στον Λουκασένκο, ήταν διάτρητα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-1-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις