Logo

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Μαρκόπουλο και Μέγαρα



 
 

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Μαρκόπουλο Ατττικής μετά από σκληρή μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες. 

Η πυρκαγιά  εκδηλώθηκε στις 14:33 της Κυριακής πίσω από το γήπεδο με τον δήμαρχο  Μαρκόπουλου να κάνει λόγο για εμπρησμό 

Γύρω στις 16:00 της Κυριακής το πύρινο μέτωπο στο Μαρκόπουλο παρουσίαζε καλύτερη εικόνα, ενώ στην περιοχή ο καπνός είναι πυκνός, καθώς καίγονται πεταμένα λάστιχα και άλλα απορρίμματα. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στο Μαρκόπουλο δεν απειλεί κατοικίες.

Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο Μαρκοπούλου.

Αρχικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  κινητοποιήθηκαν  12 πυροσβέστες, με 5 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο μέτωπο της πυρκαγιάς πίσω από το γήπεδο του Μαρκόπουλου επιχειρούν συνολικά 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μία ομάδα πεζοπόρο,δύο ελικόπτερα κατάσβεσης κι ένα για τον εναέριο συντονισμό,, καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα. 

Δήμαρχος Μαρκόπουλου: Υπάρχουν ευρήματα εμπρησμού 

Η πυρκαγιά έφθασε μέχρι το αμαξοστάσιο του δήμου και η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι φλόγες έχουν ως "σύμμαχο" τον ισχυρό αέρα που πνέει στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε το One tv η φωτιά έχει περάσει στο ρέμα του Αγίου Γεωργίου και οι φλόγες έφτασαν μέσα στο αμαξοστάσιο όπου την τελευταία στιγμή απομακρύνθηκαν τρία απορριμματοφόρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοστικού συμβουλίου Μαρκόπουλου, Χρήστο Δρίτσα,  η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση 1,5 χλμ από τις εγκαταστάσεις του δήμου και η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας απέτρεψε τα χειρότερα.

Ο κ. Δρίτσας, επίσης, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο  ισχυρός αέρας που πνέει στην περιοχή που δυσκολεύει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Μάλιστα όπως είπε δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα που πνέουν ισχυροί άνεμοι και όχι τις προηγούμενες ημέρες που οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλότερες.

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Σωτήρης Μεθενίτης έκανε λόγο ξεκάθαρα για εμπρησμό. Χαρακτηριστικά είπε στο  ΘΕΜΑ 104,6 : «υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά» και πρόσθεσε λέγοντας τα εξής: «Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε έναν ανοιχτό χώρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο. Το πρώτο λοιπόν, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων».

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα και σκουπίδια πίσω από το δημοτικό γήπεδο και λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στα Μέγαρα 

Ένα άλλο μέτωπο στην Αττική, αυτό στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στα Μέγαρα, προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικίες. 

Γύρω στις  16:15  της Κυριακής η  Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει την εν λόγω  πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ νωρίτερα είχαν ενισχυθεί οι δυνάμεις με 51 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Φωτιά στην Καστρίτσα Ιωαννίνων - Σε ύφεση η φωτιά στον Κιθαιρώνα Αττικής

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασε άλλο ένα πύρινο μέτωπο σε  χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων. Επιχειρούν 47 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες ΟΤΑ, 2 αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο..

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην περιοχή Κοσμηρά λίγο έξω απ’ τα Ιωάννινα όπου σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα, καθώς και η φωτιά στα Νησέλια Μυτιλήνης.

Επίσης, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον Κιθαιρώνα Αττικής. 

Σημειώνεται, ότι για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο φωτιάς, κατηγορίας κινδύνου 4, στην Αττική και την Εύβοια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-7-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις