Logo

Δολοφονία Suzanne Eaton: «Ήταν ζωντανή και πάλευε, τη βίασα τρεις φορές», ομολόγησε ο δράστης



 
 

Φρίκη προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα σχετικά με τη δολοφονία της βιολόγου Σούζαν Ίτον (Suzanne Eaton) στα Χανιά.

Η 60χρονη γυναίκα όπως προκύπτει από όλα τα στοιχεία πάλεψε για τη ζωή της, ενώ ο 37χρονος δράστης την βασάνισε μέχρι θανάτου.

Φρικιαστική είναι και η απολογία του δράστη: «Τη βίασα κατά φύση και παρά φύση τρεις φορές. Μετάνιωσα, δεν ήξερα τι έκανα»,  αναφέρει ο κατηγορούμενος, ενώ σε κάποια περιγράφει τη σκηνή κατά την οποία πάτησε με το αυτοκίνητό του την Αμερικανίδα βιολόγο, λέγοντας: «Γύρισε και με κοίταξε τραυματισμένη στο χώμα, μετά το πρώτο χτύπημα. Θυμάμαι το βλέμμα της. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Της κόπηκε το αυτί από το δεύτερο “πέρασμα”. Τότε αποφάσισα να την πάω στο καταφύγιο. Τη βίασα τρεις φορές, μετά την πέταξα…».

Με αυτή την περιγραφή, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, Real News, ο δράστης παραδέχεται στους αστυνομικούς τον σατανικό τρόπο με τον οποίο παγίδευσε και εξουδετέρωσε την αντίσταση της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, πριν προβεί στη σεξουαλική κακοποίησή της. 

Ο κατηγορούμενος διηγήθηκε στους άνδρες της Ασφάλειας Χανίων, απόλυτα ψύχραιμος και χωρίς να δείχνει μετάνοια, πως βασάνισε και σκότωσε την Αμερικανίδα.

«Την βίασα τρεις φορές»

Ο κατηγορούμενος, όπως προκύπτει από την απολογία του,  μετά τον εγκλωβισμό της 60χρονης στους τροχούς του δράστη, εκείνος πήρε την απόφαση να τη μεταφέρει σε ερημικό σημείο για να συνεχίσει την αποτρόπαιη δράση του.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς: 

«θυμήθηκα πως είχα στο αμάξι μια ομπρέλα θαλάσσης. Έβγαλα το κάλυμμα και το έστρωσα στο πορτμπαγκάζ για να μη μείνουν αίματα. Την έβαλα μέσα και έριξα και το κομμένο αυτί. Ήταν ζωντανή και πάλευε…»

Στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο και αφού οδήγησε περίπου δέκα χιλιόμετρα έφτασε στο παλιό γερμανικό καταφύγιο. Εκεί πάρκαρε το όχημα δίπλα από την τρύπα που γνώριζε πολύ καλά από παλαιότερη εξερεύνηση ότι υπήρχε εκεί και έβγαλε από το πορτμπαγκάζ την αιμόφυρτη γυναίκα.

Όπως εκτιμά η αστυνομία, η Αμερικανίδα, αν και βαρύτατα τραυματισμένη,  συγκέντρωσε όσες δυνάμεις τις είχαν απομείνει και προσπάθησε να αντισταθεί στον δράστη και να σώσει τη ζωή της.

Όμως η προσπάθεια της γυναίκας ήταν μάταιη, καθώς ο δράστης ήταν αποφασισμένος να ολοκληρώσει τις αρρωστημένες του σεξουαλικές ορέξεις.

«Αντιδρούσε αλλά την κρατούσα γερά. Σχεδόν παλεύαμε και της έσφιγγα τον λαιμό για να την ακινητοποιήσω. Τη βίασα κατά φύση και παρά φύση τρεις φορές.Την έσυρα κοντά στο φρεάτιο και την πέταξα μέσα στην τρύπα. Έριξα πάνω της το κάλυμμα της ομπρέλας και ο,τι σκισμένα ρούχα υπήρχαν γύρω γύρω», αναφέρει στην απολογία του ο κατηγορούμενος. 

Τέσσερις ημέρες μετά οι ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι ανακάλυψαν το άψυχο σώμα της Suzanne Eaton.

Αρχικά δήλωσε άγνοια, αλλά τα λάθη του αποκάλυψαν την εμπλοκή του

Ο κατηγορούμενος σε πρώτη φάση  δήλωσε άγνοια στους ανακριτές για την εξαφάνιση της βιολόγου, αλλά στη συνέχεια υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις με τις κινήσεις του και την παρουσία του σε επίμαχα σημεία, όπως στο πολεμικό καταφύγιο στο Κολυμπάρι, με αποτέλεσμα να παραδεχτεί την ενοχή του.

«Την είδα γύρω στις 3 το μεσημέρι να τρέχει φορώντας αθλητική φόρμα. Δεν υπήρχε κανείς άλλος στον δρόμο. Ήθελα να βρω μια γυναίκα να κάνω σεξ, γι’ αυτό είχα πάρει το αμάξι και οδηγούσα στον δρόμο. Την αιφνιδίασα χτυπώντας την με το αμάξι. Ήθελα να την ακινητοποιήσω. Όταν έπεσε στο έδαφος ματωμένη, γύρισε και με κοίταξε. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Έβαλα όπισθεν και οι τροχοί του αυτοκινήτου πέρασαν από πάνω της. Της κόπηκε το αυτί και ούρλιαζε από τον πόνο», είπε κυνικά. 

Μόλις ικανοποίησε τις αρρωστημένες του ορέξεις επιχείρησε να σβήσει τα ίχνη που θα μπορούσαν να τον ενοχοποήσουν. 

Όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς,  η πρώτη του κίνηση ήταν να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία του εγκλήματος από το αυτοκίνητό του.

Έτσι πήγε στο νεκροταφείο της περιοχής για να πλύνει από τη βρύση που υπάρχει εκεί το πορτμπαγκάζ στο οποίο υπήρχαν αίμα και ίχνη DNA.

Συγκεκριμένα, έπλυνε τρεις φορές το πορτ μπαγκάζ χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χλωρίνη, αφήνοντας όμως το υπόλοιπο εσωτερικό και εξωτερικό βρώμικο, γεγονός που προκάλεσε τις πρώτες υποψίες στην αστυνομία.

Παράλληλα, πέρασε με ασβέστη όλο τον χώρο της βρύσης ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Παρά την προσπάθειά του να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα τον ταυτοποιούσε έκανε λάθη που οδήγησαν την αστυνομία σε αυτόν.

Για παράδειγμα, στο σημείο  που είχε αρχικά επιτεθεί στην Αμερικανίδα υπήρχαν ίχνη από τα ελαστικά του ΙΧ ενώ ίδια ίχνη υπήρχαν γύρω από την τρύπα που βασανίστηκε μέχρι θανάτου η Suzanne Eaton.

Παράλληλα, κάμερα τον είχε καταγράψει να οδηγεί στον δρόμο προς το γερμανικό καταφύγιο, ενώ ο ίδιος επέμενε ότι την επίμαχη ημέρα  δεν είχε επισκεφτεί την περιοχή.

Επιπλέον κατά την έρευνα βρέθηκε αίμα στο παπούτσι του δράστη που στάλθηκε για ανάλυση DNA ενώ μετά το έγκλημα κατέφυγε σε συγγενικό του σπίτι για να πλύνει τα ρούχα του.

aΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-7-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις