Logo

Κέρκυρα: Σπουδαστής μαγειρικής καταγγέλλει βασανιστήρια σε γνωστό εστιατόριο! [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένας 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας καταγγέλει ότι υπέστη απίστευτα βασανιστήρια κυριολεκτικά μεσαιωνικού τύπου από σεφ πασίγνωστου κερκυραϊκού εστιατορίου.

Όπως καταγγελλει του έριξαν καυτό λάδι στο χέρι, τον κλώτσαγαν στο τραυματισμένο του πόδι, τον έβριζαν και του βλαστημούσαν τα θεία, ενώ του δημιούργησαν και εγκαύματα καίγοντάς τον με ζεματιστή σπάτουλα!  Όλα αυτά, για να… μάθει να μαγειρεύει!

Σύμφωνα με το corfupress.gr,  την καταγγελία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάης, ο οποίος υποστηρίζει πως αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους αλλά φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο 19χρονος καταγγέλλων, που φοιτεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας (κάτοικος Βόρειας Ελλάδας αλλά με καταγωγή από την Κέρκυρα) δεν άντεξε αυτή τη βάναυση συμπεριφορά και προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αφού προηγουμένως πήγε στον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς, ενώ έκανε καταγγελία και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Έκτορας Μποτρίνι

Στην καταγγελία του ο19χρονος υποστηρίζει πως μην αντέχοντας άλλο τα βασανιστήρια, τις προσβολές και τις απειλές παραιτήθηκε από το εστιατόριο και κατήγγειλε για όσα υπέστη τον υπεύθυνο κουζίνας 

Το εστιατόριο στο οποίο αναφέρεται ο 19χρονος ανήκει στον σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Ο τελευταίος μιλώντας στο OPEN TV, υποστήριξε πως στις κουζίνες και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται.

«Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες». 

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος , όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βιώναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Γι' αυτό και ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημειώνει: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις