Logo

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Ελαφόνησο - Εκκενώθηκαν οικισμός και κάμπινγκ [βίντεο]



 
 

Διαρκείς είναι οι  αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Ελαφόνησο από το πρωί της Κυριακής καθιστώντας ακόμα δυσκολότερη τη μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβέστες στο νησί εδώ και πάνω από ένα 24ωρο.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στην Ελαφόνησο, καθώς το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου της περιοχής στην οποία καίει η φωτιά.

Ήδη διατάχθηκε ξανά η εκκένωση του κάμπινγκ που υπάρχει στο νησί, κάτι που είχε γίνει και το Σάββατο, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και σε άλλα καταλύματα και σπίτια στον οικισμό Παναγιά, με εντολή της δημάρχου του νησιού.

Όπως λένε η πληροφορίες τα μέτωπα είναι δύο: Το ένα στην παραλία του Σίμου και το δεύτερο κοντά στον οικισμό της Παναγιάς. 

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων 

Μετά τη νέα μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελαφόνησο.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 3 αεροσκάφη Canadair, 3 αεροσκάφη PZL και 4 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 4 υδροφόρες ΟΤΑ και δύο μηχανήματα έργου.

Επίσης, λόγω της νέας μεγάλης αναζωπύρωσης της φωτιάς στην Ελαφόνησο μεταβαίνει με ελικόπτερο ομάδα της ΕΜΑΚ και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγές της πυροσβεστικής τόνιζαν για τη φωτιά στην Ελαφόνησο ότι «είναι σε πλήρη εξέλιξη το περιστατικό οι χερσαίες και εναέριες δυνάμεις ενισχύονται  και πρόσθεταν ότι δύο είναι τα σημεία που προβληματίζουν τους πυροσβέστες και για το λόγο αυτό εκκενώνονται προληπτικά το κάμπινγκ και ο οικισμός Παναγιά.

Δείτε βίντεο από την εκκένωση του κάμπινγκ λόγω της φωτιάς 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις