Logo

Υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό - Ζημιές σε σπίτια [βίντεο+φωτο]



 
 

Υπό έλεγχο τέθηκε περίπου στις 08:30 το πρωί  μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό.  Η φωτιά ξεκίνησε από την Παιανία και έφθασε έως τις κεραίες.

Στην Παιανία, από όπου υψώθηκαν οι πρώτες φλόγες, η φωτιά προκάλεσε σοβαρές φθορές σε ένα σπίτι και μικρότερες εξωτερικά σε άλλα τρία. Επίσης, στις κεραίες προξενήθηκαν μικρές ζημιές σε υλικά έξω από τον χώρο. 

Η πυρκαγιά κινήθηκε νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά και έφθασε έως και την κορυφογραμμή της Καισαριανής. 

Από τις 07:30 η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται και έτσι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για το δάσος της Καισαριανής. 

Πηγές της Πυροσβεστικής τονίζουν όιτ δεν  υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για πλήρη έλεγχο της φωτιάς καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις. 

Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 08:00 άνοιξε  το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό.

Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Εκρήξεις;

Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν από την πυρκαγιά καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της αστυνομίας.

Αναφορικά με τα αίτια  της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων και καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες. 

Ωστόσ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό από πρόθεση. 

Η έναρξη της φωτιάς 

Η φωτιά  ξεκίνησε από δασική έκταση, κοντά στην οδό  Σερρών, στην Παιανία, γύρω στις 03:18 της Δευτέρας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Μετά τις 08:00 όλοι οι δρόμοι άνοιξαν

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν: 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 πυροσβέστες. Συνδράμουν 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.
Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο άρχισαν να πετούν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ένα της Πυροσβεστικής και δύο του ελληνικού στρατού για να συνδράμουν από αέρος το έργο της πυρόσβεσης. 

Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά κατοικημένες περιοχές και να συνδράμουν στους κατοίκους.


 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-8-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις