Logo

Πτώση ελικοπτέρου στο Γαλατά Τροιζηνίας - Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες [βίντεο+φωτο]



 
 

Μία αεροπορική τραγωδία έλαβε χώρα την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλατά Τροιζηνίας και Πόρου, όπου έπεσε ένα ελικόπτερο με τρεις επιβαίνοντες. .

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί ανασύρθηκαν  και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στις 15:50 στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Όπως λένε οι πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα ένας Έλληνας (ο χειριστής) και δύο Ρώσοι. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ανέσυραν πρώτα δύο σορούς από τη θάλασσα, οι οποίες ανήκουν στους δύο Ρώσους επιβάτες και λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και τη σορό του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου.

 Όπως εκτιμάται, με βάση τα πρώτα στοιχεία, η αιτία της πτώσης ήταν η πρόσκρουση του έλικα σε ηλεκτρικά καλώδια της ΔΕΗ, που ενώνουν τον Πόρο με τον Γαλατά. Το ελικόπτερο, συγκεκριμένα, χτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ, στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη και ένα δευτερόλεπτο αργότερα έπεσε στο νερό. 

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 15:40 και είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το Κραίνδι, με ενδιάμεση στάση στον Γαλατά και τελικό  προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Το ελικόπτερο φέρεται να έχει πέσει στη θάλασσα ανάμεσα σε  Γαλατά και Πόρο, αφού προηγουμένως προσέκρουσε σε καλώδια που συνδέουν την Πελοπόννησο και τον Πόρο. 

Όπως είπε ο δήμαρχος Πόρου αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητοποίηση του λιμενικού με βάρκες και δύτες για να μπορέσουν να δουν πόσοι ήταν οι επιβάτες του ελικοπτέρου, το οποίο έχει πέσει ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, και αν υπάρχει δυνατότητα απεγκλωβισμού τους.

Ναυτικός που βρισκόταν στο σημείο είπε στην ΕΡΤ  «πήγαινα να από τη νότια μπούκα του λιμανιού του Γαλατά όταν είδα το ελικόπτερο να κάνει μια περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, να ακολουθεί έκρηξη και τελικά το ελικόπτερο έπεσε στο νερό».

Παράλληλα, στην  περιοχή του Γαλατά βρίσκεται ασθενοφόρο.  

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο σημείο έσπευσαν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, στο  σημείο σπεύδει ελικόπτερο Super Puma.

Σημειώνεται, ότι μετά την πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε μπλακ άουτ στον Πόρο και σε ορισμένες περιοχές του Γαλατά.  

Τι υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ελικοπτέρου - Ήταν πτήση αεροταξί

Για πτήση αεροταξί από τον Γαλατά προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,για την οποία είαν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις κάνει λόγο η εταιρεία στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκε το ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλατά και Πόρου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο χειριστής και οι δύο Ρώσοι επιβάτες. 

Αναλυτικότερα, η διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως η μοιραία πτήση έγινε με ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της,  που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Στη ίδια ανακοίνωση η διοίκηση της εταιρείας υπογραμμίζει ότι «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Η διοίκηση της εταιρείας «Ι fly»,  προσθέτει, επίσης, ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή. Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής».

Ποοι είναι οι νεκροί

Ο Νίκος Καρυστινός, ήταν ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου. Προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία, αφού είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στη σχολή Ικάρων. Ηταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Οι δύο Ρώσοι επιβάτες που άχασαν τη ζωή τους, ήταν οι Abramov Mikhail και Davel Akolinin, οι οποίοι είχαν εκμισθώσει το ελικόπτερο από τον Γαλατά για να μεταβούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ντοκουμέντο:  Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την πτώση

Βίντεο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1  έχει καταγράψει τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης του μοιραίου ελικοπτέρου λίγο πριν καταπέσει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά 

Από τα πλάνα, το ελικόπτερο φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου και να χτυπάει στα καλώδια της ΔΕΗ. Ακούγεται ένας δυνατός ήχος και στη συνέχεια το ελικόπτερο πέφτει στη θάλασσα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις