Logo

Σε ύφεση μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη [βίντεο+φωτο]



 
 

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 02:17 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης. Η φωτιά από το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά έχει οριοθετηθεί και στόχος των πυροσβεστών είναι να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν από το μεσημέρι, όπότε, με βάση τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, αναμένεται να ενταθούν οι άνεμοι.

Η μεγάλη φωτιά αρχικά μαινόνταν κοντά σε σπίτια. Αργότερα, το πύρινο μέτωπο άλλαξε κατεύθυνση προς διασική έκταση.  

Υπόνοιες εμπρησμού

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στον Realfm 97,8, είπε: «Η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι σε ύφεση. Έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε γιατί είναι συμπαγές δάσος και καταλαβαίνετε ότι θέλει πάρα πολύ δουλειά από τις επίγειες δυνάμεις μας», Παράλληλα, ανέφερε πως «δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της φωτιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα». 

Σε ερώτηση αν πρόκειται για εμπρησμό, απάντησε:  «Θα σας πω ότι είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή, τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής είπε: «Ήδη είναι βελτιωμένη η εικόνα . Όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι ανοιχτά». 

Ο κ. Σάββας Τζιλάβης, κάτοικος Νέας Μάκρης, αναφερόμενος στα αίτια της πυρκαγιάς είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:  «Το πατρικό της συζύγου μου είναι στα 70 μέτρα από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Η πεθερά μου με την αδελφή της συζύγου μου, στη 01.30 το βράδυ, είδαν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι, το έχουμε δηλώσει ήδη στην αστυνομία, με 6-7 άτομα. Έχουν δει την πινακίδα. Είναι σίγουρος ο εμπρησμός. Με ξύπνησαν μισή ώρα μετά. Η φωτιά έπιασε στις 02.10 περίπου και πήγα στο σημείο αμέσως, Μου είπαν ότι έφυγαν προς το βουνό. Τέτοια ώρα είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμός. Ήξεραν ότι είχε αέρα εκείνη την ώρα».

Από τις 06.30 επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων και επτά ομάδες του πεζοπόρου τμήματος με 49 πυροσβέστες.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά οχήματα και η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Μαρίνας από λεωφόρο Μαραθώνιος, στην οδό Σπύρου Λούη από λεωφόρο Μαραθώνος και στην οδό Περιπάτου από Σπύρου Λούη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις